Asi sedm desítek policistů včetně Prvního oddělení, tedy pražské „mordparty“ pátrá v Přírodním parku Košíře – Motol na Praze 5. „Mohu potvrdit, že policejní jednotky provádějí rozsáhlou pátrací akci v pražských Stodůlkách, kde hledají osoby a předměty spojené s trestnou činností, která se stala na území hlavního města. V tuto chvíli nemůžeme věc dále komentovat,“ řekl Blesku policejní mluvčí Richard Hrdina.

Policisté jsou na pátrání řádně připraveni, v jejich výbavě nechybí mačety, krumpáče, lopaty, ale také hrábě a další náčiní vhodné pro prohledávání hustého porostu. Na místě je i mnoho policejních dodávek a nechybí samozřejmě ani Mercedes Arocs, tedy tzv. Mobilní operační středisko, kde může pracovat až 12 policistů.

„Ve vlastní kanceláři je vytvořené plnohodnotné pracoviště pro 6 pracovníků operačního střediska a celý organizační velín se všemi potřebnými informačními technologiemi. Tím, že je velící centrum de facto přímo v centru dění, zvyšuje se jeho efektivita i schopnost pružně reagovat na neustále se měnící situace při zásazích a na místech nasazení,“ popisuje jeho výhody policie.

Podle informací Blesku by se mělo jednat o pokračování pátrání, které probíhalo několik týdnů v létě na Kladensku. Ani tehdy policisté nebyli příliš sdílní. „Mohu potvrdit, že pražští policisté v současné době pátrají ve Středočeském kraji po pohřešované osobě,“ řekl tehdy bez dalších podrobností policejní mluvčí Richard Hrdina.

Video
Video se připravuje ...

Rozsáhlá policejní pátrací akce v pražských Stodůlkách (6. ledna 2024) Václav Burian

Fotogalerie
24 fotografií