Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Petardy je vyděsily, chlupáčci osiřeli. V útulcích za poslední týden přijali tolik zvířat, co jindy za měsíc

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Bokrová Lang - 
6. ledna 2024
05:00

Horší než v minulých letech, tak hodnotí letošní silvestrovské oslavy z pohledu zaběhnutých zvířat vedoucí útulku v Řepnici na Litoměřicku. Některé psy si majitelé ani nevyzvedli. Jsou mezi nimi Bona, Áron a Baron.

I když v řepnickém Psím domově doufali, že letošní oslavy přelomu roku se obejdou bez petard, dělobuchů a ohňostrojů, opak byl pravdou. „Poslední týden v roce byl opravdu hodně náročný. Ztracených a zaběhnutých zvířat jsme přijali více než obvykle, bylo to třináct koček a třináct psů,“ řekla spolumajitelka útulku Jana Kymrová s tím, že většina zvířat se naštěstí vrátila zpět ke svým majitelům, některá si ale nikdo nevyzvedl.

Bona je dobře poznatelná podle pravého ouška, které má do strany Bona je dobře poznatelná podle pravého ouška, které má do strany | Jana Ulrichová

Nikomu nechybí

Mezi zvířaty, která v útulku po vánočním a silvestrovském veselí zůstala, je i mladá kříženka německého ovčáka, kterou pojmenovali Bona. „Dostala se k nám už mezi svátky. Je velmi milá, je vidět, že se o ni někdo staral, že ji měl někdo rád,“ řekla Jana Kymrová s tím, že fenka je dobře poznatelná, má jedno ouško položené do strany a na boku jizvu po operaci tříselné kýly nebo nějakého novotvaru. Je čipovaná, čip ale není registrovaný.

Dva rošťáci

Nikdo se nepřihlásil ani o dva psí rošťáky, křížence německého ovčáka Árona a Barona (asi 12 týdnů). Jsou to veselá, temperamentní štěňata, která byla nalezena společně. I na nich je vidět, že o ně někdo pečoval a dobře je živil. O to víc je s podivem, že je nikdo neshání.

Po karanténě bude moc Áron odejít do dočasné péče, k adopci bude po 4 měsících Po karanténě bude moc Áron odejít do dočasné péče, k adopci bude po 4 měsících | Jana Ulrichová

Do čtyř měsíců

Všichni nevyzvednutí psi musí projít karanténou, pak budou moci odejít do nových domovů.„Po očkování a dalších nezbytných procedurách, jako je odblešení, odčervení a čipování je umístíme zatím do dočasné péče,“ řekla Jana Kymrová. Dodala, že zákonná lhůta, během které si majitel může zvíře vyzvednout, je čtyři měsíce. Po jejím uplynutí mohou být nevyzvednutí psi řádně adoptováni.

MADONNA ( 9. ledna 2024 22:18 )

Bezohlednost člověka pro svoje potěšení, nemá hranice... Ať, už se konečně lidi nad sebou zamyslí... Měli bychom si všichni uvědomit, že ani jeden z nás není PÁNEM TVORSTVA.. Proč kvůli lidské zábavě jednou za rok, musí trpět němé tváře a hlavně ty, které žijí volně v přírodě? Majitelé svých miláčků můžou nějakým opatřením zabránit, aby se jim nic nestalo, to je sice pravda, ale i tak je to pro ně stresující. Za mě, ať pyrotechniku klidně zruší.

MADONNA ( 9. ledna 2024 22:02 )

Správně

MADONNA ( 9. ledna 2024 22:02 )

MADONNA ( 9. ledna 2024 22:01 )

MADONNA ( 9. ledna 2024 13:34 )

Ty jsi ubožáček 🖕

Zobrazit celou diskusi