Slavičí vila s úchvatným výhledem na Prahu ke Karlu Gottovi neodmyslitelně patřila. Proto se vdova rozhodla, že ji otevře veřejnosti.

„Vím že by ho těšilo, že náš rodinný dům se otevře veřejnosti,“ řekla k tomu dříve. Sama teď koupila moderní vilku v novém komplexu. Ten se nachází asi 2 km vzdušnou čarou od Bertramky, ale prostředí je to dost odlišné...

Jeden z důvodů, proč si Gott vilu na Bertramce vybral, byl i božský klid, protože sem hluk rušné Prahy již nedoléhá. Sousedství Mozartovy Bertramky je velmi idylické a zpěváka tu na konci odlehlé ulice pranic nerušilo.

Vypadá to ale, že Ivana zatoužila po živější atmosféře. Koupila dům ve zbrusu novém smíchovském komplexu, kam se nastěhují stovky až tisíce lidí. Kolem také vede rušná silnice, navíc se téměř u hranic jejího pozemku nachází sportovní areál, z něhož se jistě budou ozývat hlasité zvuky, zvlášť při trénincích dětí. To ale zřejmě Gottové nevadí a na ruch velkoměsta se těší.

Zajímavé je, že Ivana Gottová, která za novou vilu dala 68 milionů, smlouvu nepodepsala sama za sebe, ale jako jednatelka společnosti Karel Gott Agency s.r.o. Nový dům pro Ivanu a dcery Charlotte Ellu (17) a Nelly Sofii (15) tedy nepatří jim, ale firmě.

Historie vs. moderna

Zpěvák byl pověstný tím, že byl milovníkem starožitností, a obzvlášť se vyžíval ve stylu art deco. Ten se skvěle hodil k vile na Bertramce, ale už méně k moderní novostavbě, která se nese spíš ve stylu minimalismu.

Podle vizualizací interiéru to vypadá, že Gottová dá nyní radši přednost jednoduchému designu, světlým barvám a velkým oknům, která do místností pouštějí hodně světla.

Dům má celkem pět obytných místností a kuchyňský kout. Ivana se každopádně rozhodla pro razantní změnu životního stylu pro sebe a své dospívající dcery.

Video
Video se připravuje ...

Proč Gottová souhlasila s vytvořením Gotta „umělou inteligencí“? Chtěla znovu slyšet hlas své lásky! Blesk TV

Fotogalerie
94 fotografií