Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Psychiatr Cimický (76) v soudní síni: Odborník na řeč těla má o jeho vystupování jasno

Aktualizováno -
15. ledna 2024
07:30
Autor: lc - 
7. ledna 2024
05:00

Pohublý a viditelně unavený…Tak působil známý psychiatr Jan Cimický (76), když poprvé dorazil se svým advokátem k obvodnímu soudu pro Prahu 8, aby si vyslechl obžalobu. Podle ní se měl ve 35 případech dopustit vydírání se sexuálním podtextem a ve čtyřech případech přímo znásilnění.  A tak není divu, že jeho dřívější vystupování světáka bylo pryč. Odborník na řeč těla Martin Janečka pro Blesk zhodnotil Cimického chování v soudní síni. Další hlavní líčení začne v úterý 16. ledna.

Panenství jako dar, náhle vsunutí prstů do vagíny, záhadný bylinný čaj nebo tělo potřísněné spermatem, to je jen stručný výčet záležitostí, které si ženy měly se známým psychiatrem s více než padesátiletou praxí prožít. U soudu ve čtvrtek promluvil také Cimický, který řekl, že si žádného pochybení není vědom.

„Necítím se být vinen. Je mi 76 let a 52 let se snažím vykonávat své povolání. Od zahájení stíhání se na mě obrátilo ještě víc pacientů, kteří mi důvěřují a chtějí mou pomoc. S ohledem na důležitost mých pacientů je pro mě těžké vyjádřit se k těmto dámám, které byly mé pacientky nebo se za ně vydávají. Pokud jsem se něčím provinil, tak naivní vírou v pravdu a spravedlnost. Celá věc mě velice mrzí a velice trápí, ne kvůli mně, ale kvůli mé rodině a mým pacientům,“ tvrdí.

Na Cimického vystupování v soudní síni se pro Blesk podíval odborník na neverbální komunikaci Martin Janečka z Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy.  Čeho si expert všiml?

Pokračujte ve čtení vytvořením bezplatného účtu nebo přihlášením

Pokračovat

mildred ( 18. dubna 2024 08:38 )

Správně podáno, společnost je značně zkažená, chce to resocializaci,....

Uživatel_5764327 ( 30. ledna 2024 16:22 )

HONZO DRZ SE! NIC SI Z TECH POBLAZNENYCH BOSONOZEK NEDELEJ. TY JSI LECIL PSYCHICKY BEZNADEJNE PRIPADY A TITO BLAZNI TE CHTEJI OČERNIT.

KAZDY VI ZE JE TO HON NA STARSIHO CLOVRKA.

VRBOVA SE CHCE ZVIDITELNIT
DOUFAM.ZE JI ZAVROU ZA KRIVE OBVINENI

Uživatel_5764327 ( 29. ledna 2024 15:50 )

Ta picicunda v ceske tv ma uzasnou pamet. Po 40 letech si vzpomene na znasilneni.

Zavrit ji na dozivoti at vi jake to je obvinit starsiho cloveka.

Ondra Vedral ( 26. ledna 2024 12:50 )

Hon na člověka.

Dějství U soudu.

Co udělal nebo ne ví on a jeho pacientky.

Co je divné, že se řeší u známých osobností exemplárně desítky let dozadu a co je špatné, tak že se silou hledají další osoby které proti němu promluví, aby se nastavila promlčecí doba.

Uživatel_5685055 ( 18. ledna 2024 22:08 )

Přesně. Kdo by šel k soudu sebevědomě a zvesela? No, Feri, možná. Taky je třeba při hodnocení držení těla přihlédnout k věku. I když ten mladý advokát se taky slušně klátí ze strany na stranu. A k tomu, že se nedívá na advokáta, když k němu advokát mluví, svědčí o soustředění inteligentního člověka. Poslouchá a v hlavě už mu běží, co to pro něho znamená. Bude hrát ublíženého se svislými rameny a chybu rozhodně nepřizná. Mrňavej zakomplexovanej prasák.

Zobrazit celou diskusi