Cimický už je z nemocnice doma, stále si ale stěžuje, že ho sužuje špatné zdraví. Po propuštění poskytl rozhovor webu Expres.cz, v němž se k mnohému poprvé otevřeně vyjádřil. Na soud je ale zatím prý stále příliš slabý. 

„Hlavně se to projevuje v tom, že mám velice sníženou hladinu krevního tlaku, takže se motám, musím si dát velký pozor, zejména když měním polohu, aby to se mnou nešvihlo. Únava a totální vyčerpání, to je na mně asi zřetelné. To člověk cítí pořád,“ stýskal si na svou aktuální zdravotní situaci.

Soud by pro mě byl fatální...

Že by tak příští týden dorazil před soud, je prý v tuhle chvíli naprosto nereálné. Vzhledem k tomu, jak jsem vyčerpaný a jak výrazně jsem po tom nemocničním pobytu zhubl, tak můj organismus je v této fázi velice křehký. Já se soudu nevyhýbám, ale představa, že se znovu ocitnu v tak výrazném stresu, to se obávám, že by pro mě mohlo být dokonce života ohrožující,“ vyjádřil se s tím, že v posledních týdnech shodil až 20 kilogramů váhy. 

Zabít jsem se nechtěl!

První teorie po Cimického předávkování hovořily o možném pokusu o sebevraždu. To ale podle psychiatra pravda není – předávkovat se měl čistě omylem. „Pokus o sebevraždu to nebyl. Dva roky jsem v neustálém stresu, člověk je z toho unavený a vyčerpaný. Špatně spím, takže mým cílem bylo využít víkend k tomu, abych ho mohl prospat. Podcenil jsem ale to, že můj organismus je velmi vyčerpaný, takže bude na některé věci reagovat ostřeji. Zkrátka jinak, než člověk očekává. Vzal jsem si prášky, ale účel, který měly splnit, byl zcela překrytý tou intoxikací, která vyžadovala hospitalizaci a víceméně až záchranu života,“ nechal se slyšet. 

Video
Video se připravuje ...

Cimického boj o život, kriminálka v ordinaci! Strach o Janžurovou a party po StarDance Bára Horáková, Lukáš Červený, reuters

Fotogalerie
38 fotografií