Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kauza ze znásilnění obžalovaného psychiatra: Cimický poprvé promluvil po předávkování!

Autor: pma, VaB, ČTK - 
1. listopadu 2023
21:18

Pětasedmdesátiletý lékař a spisovatel Jan Cimický skončil 21. října ve vážném stavu v Ústřední vojenské nemocnici v Praze-Střešovicích po intoxikaci léky. Nejasnosti, zda nešlo o pokus o sebevraždu, ujasnil sám Cimický v první výpovědi po hospitalizaci. Život si prý vzít nechtěl. O incident se navíc přestala zajímat i policie! 

Známý psychiatr a spisovatel Jan Cimický podle informací CNN Prima NEWS poprvé promluvil od chvíle, kdy byl 21. října hospitalizován v Ústřední vojenské nemocnici v Praze-Střešovicích po těžké intoxikaci léky. Spekulace, zda šlo o pokus o sebevraždu, lékař čelící obžalobě ze znásilnění a vydírání uvedl na pravou míru. 

„Policisté osobu, které se tato věc týkala, vyslechli a zjistili, že nešlo o žádný pokus sebevraždy ani o nic jiného, co by spadalo do kompetencí policie,“ uvedl ve středu 1. listopadu na dotaz televize mluvčí Policie ČR Hlavního města Prahy Richard Hrdina. Policie se tak dle jeho slov přestala celým incidentem zabývat.

7. listopadu má začít Obvodní soud pro Prahu 8 projednávat případ, ve kterém je Cimický obžalován ze čtyř znásilnění a 35 případů vydírání. Jak již Blesk.cz dříve informoval, advokát obžalovaného lékaře Miroslav Kučerka spolu se svým klientem požádali o odročení jednání. 

„Soudu jsme poslali žádost o odročení nařízeného jednání. Je tedy v současné době na soudu, jak se k našemu návrhu postaví a zda vyhoví,“ uvedl v úterý pro ČT Kučerka. Důvodem, proč Cimický o odročení procesu žádá, je jeho hospitalizace. 

Podle advokáta Jana Černého by soud žádosti o odročení mohl vyhovět, nebo tak již udělal. „Pokud  by neschopnost doktora Cimického k účasti na hlavním líčení trvala příliš dlouho, tak by zřejmě předseda senátu nechal přezkoumat jeho zdravotní stav znalcem,“ vyjádřil se k případu Černý. 

Na kdy by ale jednání mělo být odročeno, není zatím jasné. 

Podle dřívějších informací Blesku si psychiatr sám naordinoval koktejl prášků, ve kterých figuroval známý lék proti úzkosti a depresím. Cimický osudného večera z 20. na 21. října přespával v centru duševního zdraví Modrá laguna, jehož je šéfem. V noci telefonicky upozornil pracovníka centra, že mu není dobře. Když do Cimického kanceláře přiběhla recepční Renata Tauchmanová, našla lékaře v bezvědomí a zavolala okamžitě záchrannou službu. 

Video  Advokátka o kauze psychiatra Cimického: Údajných obětí i svědků už je přes třicet, hlásí se i muži  - Pavlína Horáková, Lukáš Červený
Video se připravuje ...

Uživatel_5634767 ( 3. listopadu 2023 11:33 )

Jen ať mu doby.t.ku spoluvězni ukáží jaké to je být znásilněn!!

Miroslava Trepková ( 2. listopadu 2023 19:18 )

Je to smutný příběh...ovládal životy nemocných lidí a projevil se jako zbabělec a slaboch

Petr Hořeňovský ( 2. listopadu 2023 12:36 )

To fakt někdo znásilnil obžalovaného psychiatra?

1pravda1 ( 2. listopadu 2023 10:38 )

ještě si pamatuji, jak říkal Pomeje - Ivetka bude chodit k Cimickému a potom řekl, byla tam dvakrát a utekla, že už tam nikdy chodit nebude... bohužel jsou oba mrtví - jak Bartošová tak Pomeje, tak už nemohou sdělit, jak to bylo... je to strašné, když je člověku nejhůř hledá pomoc u psychiatra a on toto...

1pravda1 ( 2. listopadu 2023 10:35 )

Doufám, že k soudu budou jako svědci pozváni i lékaři z Bohnic, protože už tam se údajně vědělo, čeho je doktůrek schopen a lékaři to je ruka ruku myje, - proč byl odejit, zneužíval sexuálně psychicky nemocné dívky, místo aby jim pomohl, tak jejich stav zhoršoval, k tomu je vydíral atd... - tak to bylo v médiích, nic, co by omluvilo jeho letité chování psychiatra!!! k ženám není... asi si myslel to co feri - pro každou ženu jsem neodolatelný, může být ráda, že ji chci...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání