Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Jan Cimický po předávkování: Žádá odročení soudu!

Autor: ČTK, VaB - 
31. října 2023
18:51

Psychiatr Jan Cimický kvůli své hospitalizaci podal žádost o odročení soudu v kauze, v níž čelí obžalobě ze znásilnění a vydírání. Uvedla to Česká televize (ČT). Případ má začít projednávat 7. listopadu Obvodní soud pro Prahu 8. 

Jak již dříve deník Blesk uvedl, Cimický skončil 21. října ve vážném stavu v Ústřední vojenské nemocnici v Praze-Střešovicích po intoxikaci léky. Cimický byl obžalován ze čtyř znásilnění a 35 případů vydírání. Pětasedmdesátiletý lékař a spisovatel v minulosti prohlásil, že hodlá prokázat svou nevinu.

„Soudu jsme poslali žádost o odročení nařízeného jednání. Je tedy v současné době na soudu, jak se k našemu návrhu postaví a zda vyhoví,“ řekl ČT Cimického advokát Miroslav Kučerka. „Důvodem je hospitalizace klienta,“ doplnil. Kučerka uvedl, že nebylo požádáno o odročení na konkrétní termín.

Již 21. října Blesk informoval, že Cimický je v nemocnici po předávkování léky. „Pacienta s tímto jménem a ročníkem narození k nám dopoledne přivezli v bezvědomí na ICU B, více informací poskytovat nemohu,“ popsali dříve Blesku pracovníci na evidenci pacientů střešovické nemocnice. 

Podle informací Blesku v koktejlu prášků, které si na noc z pátku na sobotu »naordinoval« známý psychiatr, figuroval i jeden známý lék proti úzkosti a depresím. „Pan doktor to s prášky trošku přehnal a k ránu se mu udělalo zle,“ dozvěděl se Blesk z okolí Jana Cimického.

Psychiatr prý o tom, že mu není dobře, telefonicky informoval pracovníka centra duševního zdraví Modrá laguna, jehož je šéfem a kde v ten den zrovna přespával. A patrně žádal o pomoc. Podle dostupných informací na místo přispěchala recepční centra Renata Tauchmanová, která doktora už našla v bezvědomí a zavolala záchranku.

Psychiatra obvinilo před dvěma lety několik jeho pacientek ze sexuálního obtěžování, či přímo napadení. Kriminalisté původně navrhli loni v říjnu Cimického obžalovat z 28 případů znásilnění či vydírání. Státní zastupitelství pak ale kauzu policii vrátilo k došetření. Nařídilo, aby se policisté vypořádali s otázkou, zda nejsou některé skutky promlčeny. Znovu policie navrhla lékaře obžalovat letos v červnu a státní zástupce podal v srpnu na lékaře obžalobu.

Video  Jan Cimický o znásilňování žen, svědomí i o tom, jak pracovat s traumatem  - Nepromlčíme, z.s.
Video se připravuje ...

vigela ( 2. listopadu 2023 09:11 )

Už je to tady. To se dalo čekat. Jako lékař musel vědět, kolik si toho může vzít, aby přežil.

JIRI NEUMANN ( 1. listopadu 2023 00:24 )

Odroceni je mozne, ale tentokrat bude pan doktor pod dohledem aby se nestihl otravit doopravdy..Clovek nidky nevi. V tomto pripade bych doporucil psychyatrickou lecebnu s nejvyssim stupnem dozoru. Asi tak najak by to slo.

Lomikel ( 31. října 2023 22:35 )

hajzlík, ale vych....j

Tereza Dvorakova ( 31. října 2023 21:00 )

Hajzlik bude oddalovat jednání dokud neumře. Doufám, že mu soud nevyhoví, celé je to komedie.

jjjlll ( 31. října 2023 20:59 )

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání