Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Psychiatr Jan Cimický (75): Pokus o sebevraždu?! Čelí obžalobě ze znásilnění a zneužití!

Autor: ČTK, rix, mir, ryc - 
21. října 2023
18:48

Psychiatr Jan Cimický (75), který čelí obžalobě ze čtyř znásilnění a 35 případů vydírání, je ve vážném stavu na ARO ve Střešovické nemocnici! Podle informací Blesku se předávkoval prášky. Zda šlo o tragickou nehodu, nebo záměr, není jasné. Stalo se to dva týdny před tím, než měl jeho případ začít projednávat Obvodní soud pro Prahu 8. Lékař a spisovatel v minulosti obvinění odmítl a prohlásil, že hodlá prokázat svou nevinu.

Cimický leží na Lůžkovém resuscitačním oddělení ICU B. „Pacienta s tímto jménem a ročníkem narození k nám dopoledne přivezli v bezvědomí na ICU B, více informací poskytovat nemohu,“ informovali na evidenci pacientů v ÚVN. 

Psychiatra obvinilo několik jeho pacientek ze sexuálního obtěžování či přímo napadení před dvěma lety. Herečka a zpěvačka Jana Fabiánová uvedla, že ji lékař v minulosti sexuálně napadl. Příspěvek na sociální síti zveřejnila podle médií kvůli informaci o tom, že měl Cimický od tehdejšího prezidenta Miloše Zemana dostat vyznamenání za zásluhy o stát v oblasti kultury.

V reakci na její příspěvek se začaly ozývat i další ženy. Zkušenost s obtěžováním popsala například moderátorka České televize Martina Vrbová Hynková, která se s Cimickým setkala pracovně, nikoli jako pacientka. Uvedla, že ji psychiatr před 20 lety při přípravě televizního pořadu povalil na sedačku a začal ji osahávat a líbat. Žena z ordinace utekla.

Cimický v minulosti vinu odmítl, kritizoval také postup policie. Uvedl, že se hodlá aktivně bránit a dokázat svou nevinu. Kvůli lékařskému tajemství a respektu k pacientům nebude ale tato obhajoba veřejná, dodal. Vyznamenání od Zemana se nakonec rozhodl nepřevzít.

Kriminalisté původně navrhli obžalobu pro Cimického loni v říjnu, tehdy ho vinili z 28 případů znásilnění či vydírání. Státní zastupitelství ale o měsíc později kauzu policii vrátilo k došetření. Nařídilo jim, aby se vypořádali s otázkou, zda nejsou některé skutky promlčeny. Znovu policie navrhla lékaře obžalovat v červnu. Státní zástupce podal obžalobu v srpnu.

Video  Jan Cimický o znásilňování žen, svědomí i o tom, jak pracovat s traumatem: Ne vše se musí hlásit, pronesl například  - Nepromlčíme, z.s.
Video se připravuje ...

 

petersonick ( 22. října 2023 12:06 )

Máte pravdu,teď ho prohlásí za nesvéprávného a budou ho léčit a léžit a léčit a k soudu nikdy nedojde.

sekebo ( 22. října 2023 04:25 )

Smutný příběh, kdy psychiatr sám by potřeboval psychiatra.

Uživatel_5348861 ( 22. října 2023 03:15 )

No to teda mate divny vkus. Zrzaty neoholeny, mala ocicka a velky nos...

Markiza ( 22. října 2023 00:50 )

Ale prosím vás, kdo ví jak to bylo. O Fabiánové se všeobecně ví, že je nějaká divná, sama to řekla v rozhovoru někde, že i její máma N.Urbánková ( a ta měla starost se svým chlapem taky doktorem)si s ní nevěděla rady a utekla do zahraničí tam zkrachovala a vrátila se, pak se rozpomněla a myslela si, že na tom vydělá, to samý ta Hynková, manžel elitní reportér se styky na BIS a Policii až na prezidium a že by to nevyšetřoval? Určitě teda! A ty ostatní Doroty? Za 30 let si vzpomněly? Když do Dr.Bašný ho vyhodil tak on moc dobře věděl která bije. Úspěch s knihama se nezapomíná.POkud něco s nimi vyváděl, proč nešly, neoznámily to.PO 3O letech jo? Stejně co, soud udělá bububu na to si brát život? Na to, že nějaký pomatený ženský po 3O letech chtějí dokazovat znásilnění si Dr.Hradá chce udělat kariéru ?.Kdyby fena nedala, pes by nebral.Fabiánová neví už, jak se zviditelnit, tuhle pomatenou diviznu uznat nesvéprávnou a může tlachat co chce.Pak bude chodit a vyprávět jak je slavná, že si chlapi kvůli ní brali život.S tím chce žít? Nána,

Tomáš Šťavík ( 22. října 2023 00:25 )

Každý mu říkal, Honzo, neber si dvě pacientky na "vyšetrení" zároveň, nejsi už nejmladší....

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání