Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Feri u soudu zmínil svůj pokus o sebevraždu. A prozradil, že je nezaměstnaný a má přítelkyni

Autor: max, ČTK, vja - 
28. dubna 2023
05:00

Další den soudu s exposlancem Dominikem Ferim s sebou přinesl opět celou řadu nečekaných výroků ze strany obžalovaného a umožnil detailnější náhled na celou kauzu. Po čtení listinných důkazů se Feri opět jal zpochybňovat věrohodnost výpovědí poškozených, přičemž podrobnostmi skutečně nešetřil. Zároveň se vyjádřil i k pokusu o sebevraždu, ale také na sebe prozradil, že je momentálně nezaměstnaný.

Feri si stěžoval na přílišný vliv médií, který měl podle něj velký účinek na jeho život v posledních letech. „Svůj vliv zkrátka hrála i medializace, že je tu obří kauza a vše je naprosto vyřízeno, a nakonec se ukázalo, že jsou to pavlačové drby,“ nechal se slyšet u soudu.

Zároveň se ukázalo, že momentálně nevykonává žádnou práci, přičemž si již opět stihl najít stálou partnerku. „Já v současné době mám sabatikl - věnuji se tomu, co tu řešíme. Mám přítelkyni. Věnuji se primárně tomuhle řízení. Žiji z úspor, nevěnuji se (žádné výdělečné činnosti),“ prozradil.

Bez příjmů od konce mandátu. Neprozradil, zda hledá práci

Bez stálého příjmu je prý Feri již od svého konce ve funkci poslance, svou finanční situaci však odmítl do hloubky rozebírat. O výši jeho úspor či o tom, zda v současnosti aktivně shání zaměstnání, se tedy soud příliš nedozvěděl. „Já jsem osoba bez zdanitelných příjmů, bez příjmů jsem od konce svého mandátu,“ uvedl stroze.

Mimo jiné Feri znovu popřel, že by v kritickém období užíval drogy. Uznal však jeden „úlet“ během svých středoškolských let. „Už jsem se k tomu vyjadřoval, já jsem žádné omamné látky neužíval. Na střední škole jsem kouřil marihuanu,“ přiznal. V Praze prý žil velmi společensky, přičemž styky na jednu noc pro něj nebyly ničím zvláštním. „Pro mě ten večer byl další z desítek. Pro mě to byl standardní večer. Nepamatuji se tudíž, co se ten večer stalo,“ uvedl například k večeru strávenému s tehdy nezletilou poškozenou. V tomto období (rok 2016) měl mít prý ještě ke všemu stálou přítelkyni.

K pokusu o sebevraždu: Ta bezmoc je neuvěřitelná. Spikl se proti mně svět!

Exposlanci se podle jeho slov za poslední roky zcela rozpadl život, přičemž je zjevné, že se cítí obviněními velmi ukřivděně. „Je mi 26 let a poslední dva roky procházím něčím, co bych nepřál ani svému největšímu nepříteli. Mám pocit, jako kdyby se proti mně spikl svět,“ postěžoval si.

Šok a bezmoc z obvinění prý Feriho nakonec dovedly až k pokusu o sebevraždu. „Já jsem se pokusil před rokem o sebevraždu, vy si nedokážete představit tíhu takového obvinění. Nevím, jak vám to říct, ta bezmoc je skutečně neuvěřitelná, já jsem se nikdy nedopustil žádného sexuálního násilí,“ popíral nadále pravdivost výpovědí svědků a poškozených.

Na otázku, proč jej najednou obvinilo hned několik žen, prý hledá odpověď každým dnem. „Nepochybně v tom hrají roli média, hraje v tom roli i davovost, kdy každý říká, že něco zná,“ obvinil ze stavu věcí opět média. Závěrem se Feri podivil nad formou otázek, které mu byly předkládány. Padl například dotaz na to, jaké kino ráda navštěvovala jedna z obětí či jakou značku cigaret měla v oblibě. „Tyhle otázky mi přijdou naprosto absurdní. Mně přijde zvláštní vysvětlovat, že když jste s někým milenec, že ho budete představovat svým rodičům,“ žasl nad dotazy.

Soud nakonec během čtvrtečního jednání nerozhodl. Pokračovat bude 25. a 27. července od devíti hodin ráno. Bývalému politikovi hrozí až deset let strávených za mřížemi.

Video  Dominik Feri u soudu (25. 4. 2023)  - Blesk TV
Video se připravuje ...

jasnavolba ( 1. května 2023 11:52 )

podříznout si se měl než jsi znásilnoval naše děvčata sexuálni uchylé Pekárové! nevěřímže ě odsoudí TOP zrudných politiku napojena na soudni mafii pro nedostatek dukazu sproštěn nebo podmínka uklizen na místo pro nepotřebné politiky do senátu.

nespokojeny ( 29. dubna 2023 14:20 )

Ukázalo se. Nevyzrálé děti, nemají v politice "co" dělat.
Více, méně na vině jsou jeho voliči. Jak uvažovali při volbě???? Ublížili mu.

Stepan Bandera ( 29. dubna 2023 08:03 )

8 až 12 let bude pro tuhle lidskou zrůdu tak akorát. Tqm ho kluci zaměstnají a brečet tam bude každý den.

new era ( 28. dubna 2023 16:00 )

😱😂😂😂😂😂😂😂😂

new era ( 28. dubna 2023 16:00 )

😂🤣😂🤣😂👍

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa