Loni v červenci se v nájemním bytě v Bruntále ve velkém fetovalo dva dny. Zkušená narkomanka Petra P. fet donesla v náplastech, drogu z nich rozmíchala na lžičce s vodou a citronovou šťávou. Dávku stále zesilovala. Pak roztok natáhla vždy do dvou injekcí, určených pro ni a pro Martina B.

Já na to vždycky všechny upozornila. Já se o drogy normálně nedělím, ale Martinovi jsem fentanyl nabídla za přespání, byla jsem hrozně unavená. Když jsem se večer vzbudila, seděla Petra bez hnutí v křesle. Nevím, co se stalo, řekla jsem, ať voláme záchranku,“ líčila jmenovkyně mrtvé Petra P.

Chtěla to prý zkusit

Martin B. přiznal, že vinu cítí, protože drogu své přítelkyni píchl, ale s žalobcem navrženým trestem 11 let ve věznici se zvýšenou ostrahou ani s právní kvalifikací činu nesouhlasí.

„Vše se stalo tak, jak je napsáno v obžalobě. Ale já Petře ten fentanyl necpal, ona byla opilá, ale smála se, že to zkusí. Pak jsem si šel zakouřit. Neměl jsem tušení, kolik toho v injekci bylo a co se stane,“ řekl.

Pila, ale nefetovala?

Oba žalovaní doufali, že znalecký posudek ukáže, že mámu tří dětí, jinak těžkou notoričku, zabil primárně alkohol. Petra se prý opíjela vínem každý den, ale drogy prý nebrala.

„Já jsem k ní chodívala na návštěvu na kávu, na pokec. Vždy byla opilá, byla schopná vypít i pět litrů vína, ale drogy jsem u ní nikdy nezažila. Pokud někdy fetovala, tak já o tom nevím,“ tvrdila Petra P.

Tragédie pro sedm dětí

K soudu dorazili jako poškození i otcové dětí zemřelé Petry, aby se soudem pořešili nemajetkovou újmu. „Dlužila mi na výživném asi 200 tisíc korun. Ale ať už byla jakákoli, byla to matka mých dcer a její ztrátu nic nemůže vyrovnat,“ řekl jeden z nich.

Celý případ nejvíce odnášejí právě děti. Kromě tří, které přišly o mámu navždy, dalším čtyřem jejich matku poslal soud do basy na dva roky. Tresty jsou zatím nepravomocné.

VIDEO: Adiktolog o smrtícím Fentanylu a opioidové krizi. Zabít může už první dávka!

Video
Video se připravuje ...

Adiktolog o smrtícím Fentanylu a opioidové krizi. Zabít může už první dávka! Pavlína Horáková, Lukáš Červený, reuters