Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Čech ve Státech natočil šokující fentanylovou krizi: „Je to tady normální Zombieland,“ říká!

Autor: rc, ČTK - 
25. listopadu 2023
14:56

Na předávkování fentanylem umírá ve Spojených státech ročně desetitisíce lidí. Syntetická droga je padesátkrát účinnější než heroin a do Spojených států se pašuje z Mexika. Nicméně všechny látky potřebné k její výrobě pochází z Číny. Právě pašování fentanylu bylo jedním z hlavních témat, o kterých jednal amerických prezident Joe Biden se svým čínským protějškem Si Ťin-pchingem a mexickým prezidentem Andrésem Manuelem Lópezem Obradorem. Na sociální síti YouTube se navíc objevilo video, které ve Spojených státech natočil český youtuber David Luu. Video zachycuje situaci v americké Filadelfii. „Je to tady normální Zombieland,“ říká Čech.

Fentanyl je v současnosti nejsmrtelnější drogou v USA. Od roku 2020 po předávkování drogami zemřelo v zemi přes 100.000 lidí, přičemž zhruba dvě třetiny úmrtí jsou připisovaná fentanylu. Roční bilance je více než desetkrát větší než v roce 1988, kdy ve Spojených státech vrcholila epidemie cracku, připomíná AP. Je padesátkrát účinnější než heroin.

Biden v rámci summitu v San Francisku hovořil i s čínským prezidentem Si Ťin-pchingem, mimo jiné právě o syntetické droze fentanylu. Čína je spolu s Mexikem hlavními zdroji této drogy pašované do USA a z Číny pocházejí téměř všechny látky potřebné k jeho výrobě. „Podle mého názoru nic není neuskutečnitelné, pokud budou Mexiko a Spojené státy držet při sobě a spolupracovat," řekl Biden. Obě země podle něj také chtějí společně bojovat proti organizovanému zločinu. Biden se sešel i s mexickým prezidentem Andrésem Manuelem Lópezem Obradorem. „Uvědomujeme si, jaké škody to páchá na americké mládeži," řekl prostřednictvím tlumočníka Obrador.

Zombieland ve Filadelfii

Situaci ve Spojených státech ilustruje i video, které natočil český youtuber David Luu. Ten navštívil americké město Filadelfie a natáčel i na Kensington Avenue, jíž nazval „nejhorší ulicí v Americe“. David se vydal po stopách legendárního filmu Rocky a právě mapování filmových lokací ho zavedlo až na ulici Kensington.

„Včera jsme vybíhali schody, kde Rocky končil svůj běh a teď jme vlastně na místě, kde Rocky začínal, protože tady vlastně všude okolo nás jsou budovy, které vypadají přesně tak, kde Rocky bydlel,“ říká David ve videu. „No a šli jme se podívat na Kensington Avenue, což je ulice, kde se to trošku zvrhlo a jede tady nějaká prostě fakt šílená droga, na který se tady v Pensylvánii ujíždí a je to normálně jakoby reálný zombieland,“ dodává s tím, že na chodnících postávali „zlomení lidi v různých pozicích.“  Prý se jedná o nejšílenějších věc, kterou kdy v životě viděl. „Ta droga se jmenuje tranq, dávaj si to s fentanylem. A je to nějaký sedativum pro koně, který navíc ještě míchaj s heroinem. Je to směs úplně šílenejch drog,“ říká.

Celebrity-chachacha ( 25. listopadu 2023 21:35 )

Těch videí je už všude dost
🤮🤮🤮

kokott ( 25. listopadu 2023 19:16 )

Co se taky může stát?.Podepsáním vazalsko-koloniální smlouvy s američany se česko mimo jiné zavázalo že američani mohou přijíždět do česka v neomezeném počtu a postavení nadřazeném naším zákonům.Američanům tak nic nebrání v tom aby tyto zfetované zombíky naložili do letadel a odvezli do Česka.Mohou je vydávat za rodinné příslušníky vojáků nebo obslužný personál a tím pádem se o ně musíme taky postarat. 🙁

Frantik Weigl ( 25. listopadu 2023 18:33 )

USA vzor našich Lepšolidů a voličů pětidemolice 🤮👎

deafista ( 25. listopadu 2023 17:30 )

Přesně tak.A jezdí to tam studovat - jak na to....

deafista ( 25. listopadu 2023 17:29 )

Příbuzenstvo bohatých podnikatelů. Mají money,tak mohou cestovat všude. Díky jim aspoň vidíme ten pravý stav obdivované společnosti, který by u nás Fialovci rádi zavedli.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání