Na cizince přišli policisté víceméně náhodou - krátce před devátou večer se rozhodli v Táboritské ulici zkontrolovat auto, v němž cestovali dva lidé. U řidiče bylo všechno v pořádku, do průšvihu se ale dostal jeho spolujezdec. „U spolujezdce policisté lustrací zjistili, že se jedná o osobu, která je na území České republiky vedená jako nežádoucí. Při prohlídce u ní následně nalezli téměř 300 gramů pervitinu, 11 gramů extáze, látku LSD, několik desítek prázdných sáčků určených na distribuci drog, dvě váhy a více než jeden milion hotovosti v různých měnách,“ uvedla policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Muž skončil na policejní služebně, kde se pokusil policisty uplatit! Nabídl jim 600 tisíc za to, že ho pustí na svobodu. „Policisté cizince upozornili, že se jedná o trestný čin podplácení, ale muž jim i přesto úplatek nabízel za to, že ho propustí na svobodu. Policisté razantně odmítli, celé protiprávní jednání zadokumentovali a cizince předali kriminalistům,“ popsala mluvčí. 

Za podplácení a nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy hrozí gaunerovi až desetileté vězení, protože byl v posledních třech letech za stejnou trestnou činnost již soudně trestán. Muž je v současné chvíli stíhán vazebně.

Video
Video se připravuje ...

Cizinec nabízel policistům úplatek 600 tisíc 

Fotogalerie
6 fotografií