Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Feri v nové výpovědi přiznal: „Žiju z úspor“. A „cupoval“ svědectví dívek

Aktualizováno -
27. dubna 2023
15:19
Autor: max, ČTK - 
27. dubna 2023
09:45

Obvodní soud pro Prahu 3 ve čtvrtek pokračoval v projednávání případu bývalého poslance Dominika Feriho, kterého státní zástupkyně viní ze dvou znásilnění a pokusu o znásilnění. Vypovídal znovu Feri, který rozporoval svědectví dívek. Zároveň přiznal, že nepracuje a žije podle svých slov z úspor. Vyhlášení rozhodnutí dnes neproběhlo, soud bude pokračovat 25 a 27.července.

Feri do soudní síně přišel přesně v 9 h. Novinářům se vyhnul a neřekl jim ani slovo. Soud tentokrát jednal za přítomnosti veřejnosti. Na úvod se četla facebooková konverzace mezi jednou z poškozených a jejím přítelem. Jde o dívku, která nastoupila na stáž do Poslanecké sněmovny. „Je pravda, že to mé vyjádření je poměrně rozsáhlé. To, že je tak rozsáhlé, je z toho důvodu, že těch rozporů je tam mnoho. Proto je to vyjádření tak nabobtnalé a rozvláčné. Proč na tu stáž nastupovala? Protože se nic nestalo. Jediné, co proběhlo, bylo líbání ve výtahu, nic jiného se nestalo. Její přítel to podle konverzace nijak nehrotil,“ řekl Feri. Následně přistoupil k další výpovědi.

Exposlanec rozporoval i výpověď další z dívek, která už dříve popsala, že ji Feri zřejmě omámil neznámou látkou v pití. „Mohla se hýbat a mluvit, nebyla tak ve stavu zamražení. Už jen proto, že jsme vystřídali několik poloh, dokládá, že došlo k součinnosti. Měli jsme být na boku, ale u toho mi koukala do obličeje, což je fyzicky nemožné. O tom, že měla přítele, mi neřekla, ani o tom, že s ním bydlí. Jednou uvádí, že jela rovnou na natáčení z mého bytu, ale to by tam přijela ve stejném oblečení potřísněným spermatem. Jindy zas řekla, že se jela domů osprchovat a převléct.“

V nové obsáhlé výpovědi Feri na dotazy soudu přiznal, že v současné době nepracuje. „Já v současné době mám sabatikl - věnuji se tomu, co tu řešíme. Mám přítelkyni. Věnuji se přimárně tomuhle řízení. Žiji z úspor,“ uvedl. 

Feri po dotazech přiznal, že styky na jednu noc míval běžně, i v roce 2016, kdy měl stálou přítelkyni. Současná kauza mu podle jeho slov ublížila. „Je mi 26 let a poslední dva roky procházím něčím co bych nepřál ani svému největšímu nepříteli.“

Zatímco čtení důkazů bylo veřejné, na výslech psychoterapeutky soudkyně veřejnost kvůli ochraně obětí z jednací síně vyloučila. „Vyhlášení rozsudku ve čtvrtek oproti původnímu předpokladu nelze očekávat, hlavní líčení bude odročeno za účelem přednesu závěrečných řečí, případně doplnění dokazování,“ sdělila Maříková.

Státní zástupkyně v obžalobě popisuje tři skutky, dva z roku 2016 a třetí z roku 2018. Ve dvou případech viní Feriho ze znásilnění, ve třetím z pokusu o znásilnění. Bývalému poslanci hrozí až desetileté vězení, obžaloba totiž tvrdí, že se jednoho ze skutků dopustil na tehdy sedmnáctileté dívce. Feri odmítl, že by se dopustil sexuálního násilí či zneužil něčí bezbrannosti. K intimnostem podle něj docházelo se souhlasem dívek.

Video  Dominik Feri u soudu 25.4.  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa