Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Vražda na Šumavě: Tělo ženy našli na hřbitově! Podezřelý muž je po smrti

Aktualizováno -
30. října 2023
18:38
Autor: jel, ČTK, VaB - 
30. října 2023
13:06

Kriminalisté vyšetřují vraždu v Jihočeském kraji. V sobotu 28. října nalezl turista na hřbitově v obci Pohoří na Šumavě mrtvé tělo ženy. Rakouští i čeští policisté pátrali po podezřelém muži, kterého v pondělí našli mrtvého. Podle informací ČTK jsou zavražděná i podezřelý cizinec. Dolnorakouská policie podle všeho v souvislosti s tímto případem uvedla, že muž byl v noci na pondělí viděn na silnici v městečku Langenlois několik desítek kilometrů jižně od hranice s Českem a že ve vinici našla jeho auto, píše portál Salzburger Nachrichten.

Kriminalisté ihned začali s vyšetřováním. Nařízená soudní pitva potvrdila, že žena zemřela násilnou smrtí. „Jak se tělo zavražděné dostalo na hřbitov v Čechách, není jasné,“ uvedl policejní mluvčí Jiří Matzner.

Ten zároveň dodal, že žádají o pomoc veřejnost. „Každý, kdo se pohyboval v okolí Pohoří, zvlášť kolem hřbitova nebo na silnici Pohořím vedoucí až ke státní hranici a  má ve vozidle palubní kameru, ať kontaktuje policisty na lince 158,“ uvedl s tím, že je zajímá období od čtvrtečního večera do sobotního poledne.

Portál Salzburger Nachrichten píše, že podezřelým mužem je 34letý partner o pět let starší majitelky stáje z okresu Zwettl. Jiné servery o něm píší jako o bývalém partnerovi. Žena byla před několika dny nahlášená jako pohřešovaná. Po nálezu na hřbitově policisté zjistili střelné rány v jejím těle.

Dolnorakouská policie v okolí městečka Langenlois a vesnice Schiltern pátrala po podezřelém. Podle policie byl v pondělí odpoledne nalezen mrtvý ve stodole menší vesnice Schiltern se střelnou ranou v hlavě. Podle kriminalistů jde pravděpodobně o sebevraždu. 

Jak dále uvedl německý deník Bild, ženu měl pachatel střelit do hlavy. Podezřelým je v případu politik David G. Podle listu má jít o bývalého přítele mrtvé ženy. Podle rakouských webů spolu měli udržovat milenecký vztah. 

Podle Salzburger Nachrichten byla zavražděná členkou okresního vedení Svobodné strany Rakouska (FPÖ), která bývá označovaná jako krajně pravicová, v Zwettlu. Loni v únoru ve městečku Horn uspořádala demonstraci proti nátlaku nechat se očkovat proti covidu-19. Protest, na který přišlo 250 lidí, prý tehdy městečko ochromil.

Video  Insta crime podcast: Vražední pornoherci Filip a Michaela Karbanovi  - pdc, icp, Jedlička, Železný
Video se připravuje ...

Petr Pan ( 30. října 2023 16:22 )

Modrava nový díl?

verka1 ( 30. října 2023 14:59 )

Magor 👎

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání