Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Policie vyšetřuje vraždu seniorky z Jablonce nad Nisou: Podezřelým je její příbuzný (52)!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Aktualizováno -
8. září 2023
21:51
Autor: ČTK, pma - 
7. září 2023
20:07

Kriminalisté vyšetřují násilné úmrtí seniorky v bytovém domě v Jablonci nad Nisou. V souvislosti s ním zadrželi a obvinili z vraždy dvaapadesátiletého muže, soud ho v pátek večer poslal do vazby. Podle informací CNN Prima NEWS má jít o příbuzného oběti. Obviněnému hrozí až 20 let vězení. Na webu policie o tom ve čtvrtek informovala regionální policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Krajští kriminalisté se násilným trestným činem v jednom bytovém domě v Jablonci zabývají od středy. „Obětí tohoto činu se stala žena v seniorském věku, která byla ve svém bytě nalezena bez známek života. K určení příčiny její smrti byla nařízena soudní pitva,“ uvedla Sochorová.

Jak žena zemřela, neuvedla. Kriminalisté ze smrti seniorky viní 52letého muže. Podle CNN Prima NEWS se jedná o příbuzného zavražděné ženy. „Vrchní komisař již zahájil jeho trestní stíhání jako obviněného ze spáchání zvlášť závažného zločinu vražda. Kriminalisté státnímu zástupci také podají podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ uvedla Sochorová.

Nic dalšího k případu policie podle své mluvčí zatím sdělovat nebude. „S ohledem na probíhající úkony trestního řízení i s ohledem na rodinu zemřelé ženy nebudeme k celé věci poskytovat další informace,“ dodala. Podezřelý byl podle televize zadržen po 12 hodinách, kdy byl zásahovou jednotkou dopaden na jednom z jabloneckých sídlišť.

Televizi pak večer sdělila státní zástupkyně Gabriela Lukášková, že soud návrh na vazbu v plném rozsahu akceptoval

Podle dostupných informací se jedná o třetí letošní případ vraždy v Libereckém kraji. Násilnou smrtí zemřela v únoru v Turnově sedmapadesátiletá žena, z vraždy obvinila policie o rok mladšího muže, jenž s ní byl v blízkém rodinném poměru. Na začátku července zemřelo v Liberci nezletilé dítě. Podle informací televize CNN Prima NEWS se obětí stal tříměsíční kojenec a zadrženým je jeho otec. Policie informace televize nepotvrdila.

Video  Za katrem: Podivné zmizení tiché a nenápadné Marie  - Blesk TV
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání