Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Psychiatr Jan Cimický bojuje o život na ARO: V bezvědomí ho našla sekretářka

Autor: mir, ryc - 
22. října 2023
05:00

Jan Cimický (75) je hospitalizován na ARO v pražské Ústřední vojenské nemocnici. Psychiatra tam záchranka včera dopoledne převezla v bezvědomí. Nehoda? Nebo pokus o sebevraždu?

Cimický leží na Lůžkovém resuscitačním oddělení ICU B. „Pacienta s tímto jménem a ročníkem narození k nám dopoledne přivezli v bezvědomí na ICU B, více informací poskytovat nemohu,“ informovali na evidenci pacientů v ÚVN.

Modrá laguna

Cimického podle informací Blesku našla už v bezvědomí sekretářka v jeho Modré laguně, centru duševního zdraví na Praze 6, kde psychiatr denně ordinuje. „Bylo něco před jedenáctou hodinou, když přijel sanitou lékař a šel do třetího patra k doktorovi,“ řekl Blesku pejskař, který chodí kolem Modré laguny na procházku denně. „Ano, v ulici Rubličova jsme v sobotu ráno zasahovali,“ uvedl bez dalších podrobností mluvčí pražské záchranné služby Karel Kirs.

Video  Ne vše je potřeba hlásit! Jan Cimický o znásilňování žen, svědomí i o tom, jak pracovat s traumatem  - Nepromlčíme, z.s.
Video se připravuje ...

Předávkoval se? Co se stalo?

Podle dostupných informací se psychiatr předávkoval prášky. Šlo ale o nehodu? V listopadu ho čeká soudní líčení. V roce 2023 byl Cimický obžalován pro celkem 39 sexuálních deliktů, kterých se měl dopustit v letech 1979 až 2019. „Obžaloba byla podána pro 35 samostatných trestných činů vydírání a čtyři samostatné trestné činy znásilnění,“ prohlásil soudce Obvodního soudu pro Prahu 8 Petr Novák.

Obžalován z čtyř znásilnění a 35 vydírání

Psychiatr Jan Cimický (75) platil dlouho za vyhledávaného odborníka na duševní zdraví a lékaře celebrit. V roce 2021 ho však herečka a zpěvačka Jana Fabiánová (44) obvinila, že ji sexuálně napadl. Postupně se přidaly i další ženy, zejména jeho minulé pacientky. O tom, že ji proti její vůli líbal, ale mluvila i třeba moderátorka České televize Martina Hynková Vrbová (44), která s Cimickým v roce 2000 spolupracovala při natáčení pořadu „Co mám dělat, když…“. Letos v září byl Jan Cimický obžalován ze čtyř znásilnění a 35 případů vydírání. Zneužívání žen se měl psychiatr dopouštět mezi lety 1979 a 2019. Některé případy jsou tak již promlčeny.

 

Jana Nováková ( 25. října 2023 10:11 )

Pořád se uvádějí jen ty dvě - dcera Urbánková Linda Nemejovská a Vrbová.U obou je to záležitosti starýho data a kdyby to nahlásily hned,tak mohly další "postižený" od toho uchránit což neudělaly!!! Takže na tom množství "dalších obětí" pana doktora mají taky svůj podíl !!!

cervena_sedma ( 23. října 2023 11:50 )

cervena_sedma ( 23. října 2023 11:13 )

Dcera Kopeckého a Stelly Zázvorkové, ne Růžičkové. Ale ano, zrovna tohle popisovala sama Zázvorková, že dcera počítala, že se z divadla vrátí jako obvykle a ona se tehdy zdržela. 😢

jajas ( 23. října 2023 07:25 )

Podle mne to byl demonstrativní pokus o sebevraždu. Prostě si vzal jen tolik prášků, aby jej ještě včas našli, a to, že ho najdou bylo jasné, pokud si to vzal na pracovišti, kde byli lidé, kteří za ním přišli (ať dříve nebo trochu později, ale určitě ten den). Pokud by byl doma, tak by se po něm určitě ten den nikdo nesháněl....

aquarie ( 22. října 2023 23:23 )

Takto si troufl i na velmi mlade zeny,na svou osobnost a "znamost" mohl uhnat spise starsi a to mu nejspis bylo malo.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání