Z interny nemocnice v Pelhřimově byla Naďa Urbánková s těžkým covidem převezena do Prahy. A její dcera Jana se evidentně obává nejhoršího. „Jestli máte v téhle nelehké době kousek modlitby nazbyt, prosím věnujte jí dnes mojí mamince. Je v nemocnici s covidem a není jí vůbec dobře,“ informovala na svém Facebooku. „Prosím, nevolejte jí, nemůže k telefonu. Jen na ni, prosím, myslete. Pokud jí budete chtít něco vzkázat, klidně pište sem pod post. Vytisknu to pro ni a nechám předat,“ žádá Fabiánová fanoušky. „Bohužel ani já k ní momentálně nesmím,“ zoufá si.

Rizikové faktory

A není divu, že se Jana Fabiánová o svou maminku tolik bojí. Koronavirus může být velice nebezpečný především pro věkovou skupinu 70+ a pro onkologické pacienty. Naďa Urbánková bohužel spadá do obou těchto kategorií... V roce 2009 prodělala rakovinu obou prsů – ty jí nakonec lékaři museli odoperovat. Operací se jí ale narušil celý lymfatický systém. Od té doby si Naďa neustále chrání ruce speciálními stahovacími rukavicemi, které posilují tok lymfatické mízy.

Před třemi lety pak byla Urbánková, až do 57 let náruživá kuřačka, hospitalizována v nemocnici kvůli potížím s dýcháním a se srdcem.     

Společné trauma

Jediná dcera Nadi Urbánkové Jana Fabiánová se rozhodla vydat se ve šlépějích své maminky a stala se také zpěvačkou a herečkou. To ovšem není to jediné, co je spojuje. Mají bohužel také společné životní trauma – obě totiž zažily sexuální násilí. Zatímco Naďu Urbánkovou znásilnil jako dítě její vlastní otec, Jana Fabiánová je jednou z žen, které ze sexuálních útoků obvinily známého psychiatra Jana Cimického (74).

 

Video
Video se připravuje ...

Naďa Urbánková – přední dáma českého country a zkušená herečka prošla mnoha těžkými životními zkouškami. Videohub

Fotogalerie
59 fotografií