Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Tragédie v Nymburce: Při pádu rogala zemřeli dva muži!

Aktualizováno -
21. října 2023
16:31
Autor: rc, ČTK - 
21. října 2023
13:16

Záchranné složky vyjížděly v sobotu do Nymburka, kde došlo k pádu rogala, v němž se nacházeli dva muži (†19 a †61). Ani jeden z nich nehodu nepřežil. Jejich těla našli hasiči v troskách stroje. Příčinu a okolnosti tragédie budou kriminalisté zjišťovat s odborníky pro vyšetřování leteckých nehod.

 „Dneska okolo půl dvanácté dopoledne byly vyslány všechny složky integrovaného záchranného systému do Nymburka, kde došlo z dosud nezjištěných příčin k pádu rogala. V něm cestovala dvoučlenná posádka,“ uvedla pro Blesk mluvčí středočeských policistů Michaela Richterová s tím, že v rogalu se nacházeli dva muži. Ani jeden z nich pád nepřežil.

Video  Při pádu rogala na Nymbursku zemřeli dva muži. (21. října 2023)  - aktu.cz
Video se připravuje ...

„Kromě kriminalistů, kteří si celou událost přebírají, byli na místo vysláni specialisté z Ústavu pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod,“ dodala s tím, že budou zjišťovat okolnosti a příčinu nehody. 

Podle mluvčí krajských hasičů Vladimíry Kerekové stroj po nárazu na zem zcela zachvátil požár. Větší část ležela v těsné blízkosti Labe, několik trosek se dostalo i do řeky. Po likvidaci plamenů hasiči našli v troskách těla dvou lidí.

Podle mluvčí krajské záchranné služby Moniky Novákové zasahovali lékař, záchranářská posádka a přivolán byl i vrtulník. „Lékař musel bohužel konstatovat smrt,“ dodala Nováková.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání