Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Děsivé záběry z nehody v Olomouci: Řidiči kamionu hrozí až osmileté vězení

Autor: VaB - 
19. října 2023
12:28

Kriminalisté obvinili 65letého cizince, který v úterý způsobil v Olomouci katastrofální nehodu. Podle zveřejněného videa vjel na přejezd v době, kdy blikala červená světla. A to zrovna ve chvíli, kdy se ke kamionu řítil vlak plný lidí. Nákladní automobil začal po nehodě okamžitě hořet, škoda je více než 30 milionů korun.

K nehodě došlo v úterý odpoledne na přejezdu v Olomouci-Bělidlech. Jde o velmi frekventovanou silnici. Řidič (65) kamionu vjel na přejezd v době, kdy tam neměl co dělat, v té době už totiž blikala na světlech červená. K němu se navíc vyšší rychlostí přibližoval i osobní motorový vlak jedoucí od Velké Bystřice na olomoucké hlavní nádraží.

Na přejezdu došlo ke srážce, během které kamion narazil do palivové nádrže vlaku. Vozy vzápětí pohltil požár. Plameny se přenesly i na osobní auto, které stálo na druhé straně přejezdu. Šofér kamionu v návěsu převážel kovové součástky k nábytku. Podle policie se řidič náklaďáku plně nevěnoval řízení.  

Na zveřejněném videu je vidět, jak vlak po srážce nadskočí a předním vozem sjede z kolejí. Zároveň je evidentní, že strojvedoucí neměl šanci srážce zabránit. Cestujícím se pak podařilo během čtyř minut opustit vlak a odejít do bezpečí. 

Video  Policie zveřejnila video z nehody kamionu a vlaku v Olomouci.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Hrozí mu osm let vězení

Policie cizince okamžitě po nehodě zadržela a po dvou dnech obvinila. „Včerejšího dne (ve středu, pozn. red.) zahájili kriminalisté územního odboru Olomouc trestní stíhání 65letého cizince, kterého obvinili ze spáchání přečinu obecného ohrožení z nedbalosti,“ uvedla mluvčí policie Petra Vaňharová.

Při nehodě se zranilo celkem šest lidí včetně řidiče i strojvedoucího, jejich zranění ale nebyla naštěstí vážná. Celkově ve vlaku v době nehody jelo 30 lidí. Škoda se vyšplhala až na 36 milionů korun. Zničena byla i okolní železniční a tramvajová infrastruktura.

Banner odkazující na kalkulačku nejvýhodnějšího životního pojištění

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání