Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Na doživotí: Vacík kvůli dluhům zavraždil čtyři lidi. Těhotná Jindřiška měla za pár dní rodit!

Autor: VaB - 
19. října 2023
05:00

Po velkých neúspěších v podnikání skončil Bohumil Vacík v dluzích. Ty byly také důvodem, proč roku 1994 a 1995 začal vraždit. První obětí se stal jeho kamarád, o měsíc později brutálně zavraždil tři členy rodiny včetně těhotné ženy. Ta měla o pár dní později rodit… Vacík se tak stal desátým doživotně odsouzeným vrahem od zrušení trestu smrti. Je navíc pravděpodobné, že se z vězení před několika lety dostal na svobodu.

Bohumil Vacík vystudoval základní školu, po které se vyučil opravářem zemědělských strojů. V tomto oboru se ale moc neuchytil, a tak se v roce 1973 dal k tehdejšímu Sboru národní bezpečnosti, dnes už policie. Jako řadový „esenbák“ ale o rok později utrpěl velmi vážný úraz, po kterém skončil v téměř roční neschopence. Po letech začal pracovat jako zámečník, od roku 1990 byl v invalidním důchodu.

Na veřejnosti vystupoval jako bohatý podnikatel s nemalými úspěchy, realita byla však opačná. Měl nasekané dluhy.

Známého nemilosrdně popravil

19. prosince 1994 zašel na tehdejší vrátnici Pozemních staveb v Sokolově, kde pracoval jeho známý Jan Hejduk (†54). Vacík ho poprosil, aby mu na dvě hodiny půjčil zbraň, kterou vlastnil. Hejduk ho ale odmítl, neobalamutil ho ani nabídkou deseti tisíc korun. Vacík ale známému zbraň vyrval a dvěma výstřely do hlavy ho zabil. Pistoli si pak nechal u sebe doma, znovu ji použil o měsíc později.

11. ledna došlo v Líšově na Českobudějovicku k přepadení čerpací stanice. Pachatel tam tehdy ukradl 25 tisíc korun a

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání