Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno 21°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Kamion v Bělčicích málem rozdrtil auto v zatáčce: Řidič unikl smrti o 5 vteřin!

Autor: VaB - 
25. února 2023
15:54

Chybělo jen pár vteřin a mohlo dojít k obrovské tragédii. Kamion se v Bělčicích na Strakonicku převrátil na bok. Jen chvilku před ním, zhruba pět sekund, projelo místem „dopadu“ osobní auto. Nehodu zachytila kamera. Šofér náklaďáku vyvázl jen s lehkým zraněním.

Vteřiny před katastrofou, tak by se dal popsat záběr z Bělčic, který se objevil na sociálních sítích. Na něm je vidět, jak zatáčkou v Bělčicích na Strakonicku projíždí kamion naložený dřevěným odpadem a proti němu jede osobák.

V jednu chvíli se v zatáčce míjejí, řidič auta si zřejmě už všiml, že se kamion naklání na jeho stranu. „Jak přidal,“ zní na videu mužský hlas. Podle záběrů řidič zřejmě opravdu přidal plyn a zrychlil, jinak by ho návěs možná stáhl s sebou.

Kamion se pak převrátil na bok v protisměru. A přímo do místa, kde osobní auto jelo ve chvíli, kdy se s kamionem potkalo. „Řidič (34) jedoucí ve směru od Blatné na Březnici při projíždění zatáčky zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a havaroval, když se převrátil na bok,“ popsala policejní mluvčí Jaromíra Nováková. Utrpěl naštěstí jen lehká zranění, druhý řidič dost možná šok.

Kamion ze silnice odstranili hasiči, kteří několikatunový kolos převrátili zpět na silnici. „My jsme zajistili místo nehody, provedli protipožární opatření a řešili únik provozních kapalin,“ doplnili hasiči s tím, že silnice byla v době odklízení uzavřená.

Video  Nehoda v Bělčicích na Strakonicku.  - Facebook
Video se připravuje ...

al.bunda ( 25. února 2023 18:00 )

Bohužel debil který neví kde má těžiště a nemá za volantem kamionu co dělat

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání