Jan Š. loňského 30. července přecházel po „zebře“ k zastávce tramvaje Třebovická. Měl ale smůlu, že se právě hodinu před půlnocí jeho směrem řítil pirát silnic Kurečka. Chodce smetl v místě, kde nejvyšší povolená rychlost je 50 kilometrů v hodině. Na tachometru měl tu chvíli těžko uvěřitelných 125 kilometrů.

Janu Š. polámal většinu kostí v těle, šlápnul na plyn a ujel! Na zemi ho nechal vykrvácet.

„Vyjadřuji lítost nad nehodou, kterou jsem zavinil a připravil o život člověka. Je to má obrovská vina a i nadále prosím o odpuštění. Omlouvám se,“ dojímal soudní senát a chtěl podmínku.

Nejhorší provinění

„To je vůbec to nejhorší provinění, jehož se řidič může dopustit,“ uvedla ale žalobkyně Šárka Klein Miketová. U krajského soudu navrhla nepodmíněný tříletý trest.

„Sám jsem požádal o dohodu o vině a trestu, sám jsem se opakovaně za svůj čin omluvil, a nehledě na rozsudku jsem poškozeným příbuzným k omluvě přidal po 80 tisících odškodného. Za to mi slíbila žaloba podmínku,“ žadonil marně pirát silnic.

Odsedí si tři roky ve věznici s ostrahou a na pět let přišel o řidičák. Rozsudek je pravomocný.

Na silnicích hřešil už dříve

Kurečka už má „na triku“ čtyři dopravní přestupky, vždy výrazné překročení nejvyšší povolené rychlosti. Naposledy si to „hasil“ 140 kilometry v hodině obcí v úseku s  povolenou 80 km/h rychlostí…

VIDEO: Roman Budský z Platformy VIZE 0 k agresorům za volantem.

Fotogalerie
6 fotografií