Jedna z přepadených se svěřila, že na ni vyskočil chlípník nečekaně ze křoví, znehybnil ji a začal ji osahávat na intimních partiích. „Začala se bránit a po následném křiku muž z místa utekl,“ popsala závěr útoku policistka Eva Michalíková.

Jezdil do Ostravy za prací

Chytit nenasytného sexuálního násilníka nebylo až tak jednoduché. Do Ostravy jezdil za prací a nikdy neměl s policií nic k dočinění. Jak se dotyčný přiznal, měl se po šichtě potulovat po Ostravě, aby se tu, jak vypověděl: „Podíval se na nějaké holky a popřípadě si na nějakou sáhl.“. Postrachem pro ženy byl od konce listopadu.

Video
Video se připravuje ...

Policie dopadla násilníka (26), který v Ostravě přepadával a osahával ženy.  PČR

„Jezdil například MHD nebo chodil pěšky, a když se mu nějaká žena líbila, tak ji měl pronásledovat. V nestřeženém okamžiku své oběti zezadu chytil a měl jim sahat na intimní místa. Takový scénář proběhl téměř vždy,“ uvedla Michalíková.

Bál se „bojovnice“

Přepadené ženy pokaždé začaly na muže křičet. V jednom případě se poškozená otočila a slovně se ohradila. Jak potom sám obviněný u výslechu uvedl, ze strachu, že by žena mohla dělat nějaký bojový sport, raději utekl.

Po zatčení se kriminalistům svěřil, že již ho tíží svědomí a tím, že se dozná, se mu alespoň uleví.

Komisař také podal podnět na vzetí do vazby, který byl soudcem akceptován. V případě prokázání viny hrozí muži vězení až na pět let.

Fotogalerie
3 fotografie