Sobotní zpráva o nehodě čtyřkolky na Svinci na Novojičínsku místní  zprvu zarazila, o pár hodin později přišel naprostý šok. „S bolestí oznamujeme, že nás náhle opustil náš kamarád, srdcař Svince, Vladimír S.,“ uvedl lyžařský klub Svinec.

Tragédie je o to bolestnější, že se přihodila na místě, které lyžař miloval a znal tady takřka každý hrb. Osudnou se mu však nestaly lyže, ale těžký stroj, terénní čtyřkolka. „Svinec je zrádný, moc zrádný,“ reagoval na zlé zprávy jeden z jeho známých.

Nechal tu srdce

Vladimír S. podle místních novojičínské lyžování hodně posunul. Trénoval děti, organizoval závody, nejen lyžařské, sám závodil. Propagoval i travní lyžování. „Vláďo, nechal jsi po sobě nesmazatelnou stopu. Věřím, že celý LK Svinec bude pokračovat v cestě, již jsi nastavil,“ vzkázal kamarád František.

Myšlenky mnohých shrnul předseda oddílu Atletika Nový Jičín Pavel Sedlář: „Nikdy nezapomeneme na největšího srdcaře Svince. Přesně tak si ho budeme pamatovat. Vždy všem pomáhal a staral se o nás i naše děti. Díky, Vláďo, odpočívej v pokoji…“

Oživován desítky minut

Vladimír S. havaroval se čtyřkolkou v pátek večer při sjezdu Svince. Byla už tma. „Za dosud přesně nezjištěných okolností měl muž ze stroje spadnout. Zraněním i přes poskytnutou pomoc svědků a poté zdravotníků, podlehl,“ uvedla policistka Pavla Jiroušková.

Záchranáři se ho snažili oživit desítky minut, zranění břicha a hrudníku ale byla příliš vážná.

Stroj tahali z lesa

Hasiči tělo nebohého řidiče vynesli na vrchol sjezdovky na nosítkách. Čtyřkolka byla zaklíněná mezi stromy na okraji lesa u sjezdovky.

„Pomocí pásového speciálu ji vytáhli a poté ji zajištěnou svezli dolů. Tam stroj naložili na vozík a předali ho k dalšímu šetření policistům,“ popsal zásah hasič Jakub Kozák.

Na sjezdovce Svinec vzniklo pietní místo. Je zde lyžařská branka, lyže, triko a logem LK Svinec. Příznivci sem nosí svíčky, plyšáky a květiny.

VIDEO: Českolipští hasiči před časem zachraňovali dvojici po nehodě čtyřkolky.

Video
Video se připravuje ...

Českolipští hasiči zachraňovali dvojici po nehodě čtyřkolky. Facebook: Hasiči Mimoň

Fotogalerie
9 fotografií