Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Tragédie na Kolínsku: Cyklistu zabila větev stromu! Kolemjdoucí se ho marně snažil oživovat

Autor: rc, ČTK - 
4. října 2023
09:55

Silné bouřky, které se prohnaly přes Česko, mají zřejmě svou oběť. Záchranné složky ve středu ráno vyjížděly do Křečhoře na Kolínsku. Náhodný kolemjdoucí tam našel v bezvědomí cyklistu, na něhož spadla větev stromu. Kolemjdoucí okamžitě začal cyklistu resuscitovat a na místo vyrazili záchranáři, kteří následně v resuscitaci pokračovali, ale marně. Muž svým zraněním podlehl. 

„Krátce po půl sedmé ráno jsme přijali oznámení o nalezeném muži, který byl v bezvědomí. Jednalo se o elektrocyklistu, kterého nalezl oznamovatel-kolemjdoucí. Bylo to na cyklostezce v Křečhoři,“ potvrdila pro Blesk mluvčí středočeských policistů Michaela Richterová s tím, že kolemjdoucí se okamžitě chopil resuscitace. Na místo vyrazila i záchranná služba. Záchranáři následně pokračovali v resuscitaci, která ale byla neúspěšná.

„Měli jsme hlášeno jako bezvědomí. Operátorka zahájila s volajícími telefonicky asistovanou neodkladnou resuscitaci. Následně dojeli na místo naše posádky. Bohužel muž svým zraněním na místě podlehl, takže jsme poslali koronera,“ uvedla mluvčí středočeských záchranářů Monika Nováková.

„Na místě máme několik hlídek policistů včetně kriminalistů, kteří vše na místě dokumentují. Budou zjišťovat veškeré okolnosti, ale předběžně podle dosavadního zjištění měla na muže spadnout větev,“ dodala mluvčí.

Silné bouřky

Středočeští hasiči vyjížděli v úterý večer a v noci na dnešek v souvislosti s bouřkou nejčastěji k popadaným stromům. U obce Běleč na Berounsku zasahovali u vlaku, který najel do stromu, událost se obešla bez zranění. Nejvíce výjezdů hasiči evidují na Benešovsku a Mladoboleslavsku a v okresech Praha-západ a Praha-východ.

Od úterních 19:00 zaznamenali v regionu 146 událostí souvisejících s počasím. ČTK to řekla mluvčí krajských hasičů Veronika Švorcová Mocová. Oprava trakčního vedení, které poškodily popadané stromy, dnes od 8:00 dočasně zastavila provoz vlaků mezi Prahou a Kralupy nad Vltavou. Provoz po jedné koleji by měl být obnoven zhruba v 10:00, uvedla Správa železnic na síti X.

„Od úterních 19:00 do dnešních 7:00 evidovalo operační středisko 146 zásahů, z toho převážná většina byla pomoc s odstraňováním spadlých stromů, odstraňovali jsme například i kabely popadané na rodinný dům, v regionu byly také tři dopravní nehody v souvislosti s počasím, dvě na silnici a jedna na železniční trati u obce Běleč na Berounsku,“ řekla mluvčí. Vyšší počet zásahů evidují i na Rakovnicku, Kladensku, Berounsku, Příbramsku a Mělnicku.

Video  Na cyklistu v Křečhoři na Kolínsku spadla větev. Muž zemřel. (4. října 2023)  - David Malík
Video se připravuje ...

donypan ( 5. října 2023 18:15 )

A to měl přilbu,už si dovedu představit ty řeči kdyby ji neměl.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání