Policisté se pokusili podezřelý Volkswagen Passat zastavit v úterý kolem 02:00. Řidič na výzvu k zastavení nereagoval a vysokou rychlostí ujížděl směrem na Prahu. Několik hlídek se marně pokoušelo zablokovat pronásledovanému autu cestu. Řidič však na kruhové objezdy najížděl v protisměru, a když se policejní hlídka dostala na úroveň ujíždějícího vozidla, snažil se ji vytlačit ze silnice.

Pokus o vytlačení policistů se několikrát opakoval. Teprve v Uhříněveské ulici na sídlišti Skalka se policistům podařilo auto zastavit pomocí takzvaného PIT manévru, při kterém pronásledované auto uvedli do smyku kontrolovaným nárazem do jeho zadního boku.

Ve vozidle policisté našli pět migrantů ze Sýrie, z nichž jeden byl po celou dobu pronásledování ukrytý v kufru. Všech pět uprchlíků si převzala středočeská cizinecká policie.

Pětatřicetiletého řidiče z Uzbekistánu policisté na místě zadrželi pro podezření z trestného činu násilí proti orgánu veřejné moci a trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. V případě odsouzení mu hrozí až pět let vězení.

Video
Video se připravuje ...

PIT manévr zastavil v Praze ujíždějící auto 

Fotogalerie
5 fotografií