Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Tragická nehoda na Novojičínsku: Muž zemřel po nehodě čtyřkolky na sjezdovce!

Čtyřiačtyřicetiletý muž zemřel po nehodě čtyřkolky v Novém Jičíně. (13.10.2023)
Čtyřiačtyřicetiletý muž zemřel po nehodě čtyřkolky v Novém Jičíně. (13.10.2023)  (Autor: ZZS Moravskoslezského kraje)
Aktualizováno -
14. října 2023
09:45
Autor: ČTK, inf - 
14. října 2023
09:36

Čtyřiačtyřicetiletý muž zemřel v pátek večer po nehodě čtyřkolky v Novém Jičíně. Za dosud přesně nezjištěných okolností ze stroje spadl, když jel ze svahu sjezdovky Svinec. Utrpěl těžká zranění, kterým i přes pomoc svědků a následně zdravotníků podlehl. ČTK to v sobotu sdělila policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Nehoda se stala v pátek okolo 18:30. Muž byl po pádu nalezen v bezvědomí a nedýchal. Mluvčí moravskoslezské zdravotnické záchranné služby Lukáš Humpl uvedl, že záchranáři zraněnému prováděli srdeční masáž, připojili ho k přístrojem řízenému dýchání a do žil mu podávali potřebné léky.

„Nutné bylo podávání defibrilačních výbojů. Ani několik desítek minut trvající snaha však nevedla k záchraně a zasahující lékaři museli nakonec konstatovat smrt. Muž na místě podlehl poraněním hrudníku a břicha, která utrpěl,“ uvedl Humpl.

Jiroušková uvedla, že na místo byl povolán krizový intervent, který poskytoval pomoc pozůstalým. „Příčinu úmrtí a případné ovlivnění alkoholem určí nařízená pitva. Další okolnosti tragické události zjišťují a prověřují novojičínští kriminalisté,“ uvedla Jiroušková.

Na místě zasahoval i vrtulník a také hasiči, kteří v nosítkách transportovali tělo mrtvého na horní část sjezdovky. Mluvčí hasičů Jakub Kozák uvedl, že pásovým speciálem vytáhli čtyřkolku z lesa na okraji sjezdovky a poté ji zajištěnou svezli dolů, kde stroj naložili na vozík a předali ho policistům.

Video  Podstatné úkony první pomoci  - Videohub
Video se připravuje ...

offline ( 14. října 2023 12:50 )

To není tragédie, ale požehnání pro přírodu i sousedy a vůbec všechny lidi, které tenhle člověk otravoval.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání