Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Cyklista v Jizerských horách spadl z čtyřmetrové zdi: Záchranáři ho museli v náročném terénu hledat

Cyklista spadl i s kolem ze čtyřmetrové zdi v Jizerských horách.
Cyklista spadl i s kolem ze čtyřmetrové zdi v Jizerských horách.  (Autor: Horská služba ČR)
Autor: jel - 
12. října 2023
09:43

V úterý dopoledne sjel německý cyklista v Jizerských horách z vozovky a i s kolem spadl ze čtyřmetrové zdi. Horští záchranáři ho nemohli přesně lokalizovat, a tak se jeden z nich vydal prohledat místa, kde k takovým nehodám dochází. Ke zraněnému se pak nemohl slanit a zdravotníci museli k němu dostávat složitým terénem. Na místo letěl i vrtulník, ten ale naštěstí nakonec nebyl potřeba. 

K nehodě došlo v oblasti Vířivých kamenů, mladý cyklista přepadl přes svodidla a zřítil se ze zdi, která slouží ke zpevnění vozovky. Protože nebylo možné určit přesnou polohu zraněného, horský záchranář vyrazil obhlédnout místa, kde by k nehodě mohlo dojít. 

„Když jsem dorazil k Vířivým kamenům, žádné náznaky nehody jsem neviděl. Ale nedalo mi to, oblast jsem prošel a nahlédl i dolů přes svodidla. A právě tam jsem cyklistu i s kolem uviděl,“ popsal záchranář celou situaci.

Bohužel vyšlo najevo, že se k cyklistovi nemůže slanit kolmo dolů, musel proto zeď obejít a dostat se k muži složitým terénem. Tutéž trasu pak museli absolvovat i hasiči a další zdravotníci. Na místo vyrazil i záchranářský vrtulník, ten ale nakonec nebyl potřeba. Cyklista byl při vědomí, komunikoval a podezření na vážné zranění dolních končetin se naštěstí nepotvrdilo. 

„Raněného pak v 6 lidech ve vakuové matraci s vakuovou dlahou pomocí nosítek přenesli záchranáři k sanitce, která ho pak transportovala k dalšímu ošetření,“ uvedla horská služba na sociální síti.

Video  U letiště Sázená na Kladensku se zřítil větroň.  - Aktu.cz
Video se připravuje ...

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání