Dostat se k pacientovi se ukázalo být značně komplikované pro všechny složky záchranného systému, a to především pro polámané stromy a celkově nepřístupný terén. Vrtulník nemohl doletět na místo události kvůli probíhajícím bouřkám,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Na pomoc tak přispěchali hasiči, kteří záchranářům cestu prořezávali. „Během cesty jely všechny záchranné složky v koloně. Bohužel ale narazily na zhruba 20 popadaných stromů, které jim již nedovolily dojet až na místo,“ popsal nelehkou situaci mluvčí hasičů Lukáš Popp.

Kritický stav

Hasiči se tak rozdělili, jedna část zůstala na místě a odstraňovala stromy, druhá dál klestila cestu. Po zhruba 2,5 km se záchranáři konečně dostali k místu neštěstí. „Muž utrpěl život ohrožující poranění hrudníku, páteře, dolní končetiny, značnou krevní ztrátu a nalézal se v šokovém stavu,“ uvedl Humpl.

Společně pak transportovali zraněného muže na místo, odkud bylo možno ho vyzvednout na palubu vrtulníku. Počasí se totiž umoudřilo. Na palubu byl zraněný vyzvednutý pomocí palubního navijáku,“ dodal Popp. Do ostravské fakultní nemocnice byl dopraven v kritickém stavu. Pomoc lékařů potřebovala i manželka muže, která utrpěla šok.

VIDEO: Strážníci v Ostravě zachraňují život bezvládnému muži.

Video
Video se připravuje ...

Strážníci v Ostravě zachraňují život bezvládnému muži MP Ostrava

Fotogalerie
6 fotografií