Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Dramatická záchrana: Česká turistka se zřítila ze Sněžky, letěl pro ni vrtulník

Autor: rc - 
12. března 2023
20:09

Dramatická záchrana se v neděli dopoledne odehrála na Sněžce! Horští záchranáři tam vyráželi na pomoc české turistce, která po pádu ze zhruba 400 metrů utrpěla vážná zranění. Na pomoc jí jeli záchranáři z Polska i Česka.

Záchranáři v neděli kolem jedenácté hodiny dostali oznámení, že na severním svahu Sněžky se zřítil turista. Polští záchranáři na sociální síti Facebook uvedli, že turista se zřítil zhruba ze 400 metrů a utrpěl vícečetná a život ohrožující zranění.

Podle informací polského serveru TVN 24 se jednalo o českou turistku. Žena si byla pravděpodobně zaběhat. „Vstoupila na Jubilejní cestu, tedy uzavřenou stezku. V zimě je tam vždy hodně navátého sněhu a pod ním je nejčastěji led. Podmínky jsou nebezpečné,“ uvedl Piotr Zamorski z horské služby pro výše zmíněný server s tím, že žena uklouzla a zřítila se do tzv. Smrtícího koryta. Na pomoc ženě letěl vrtulník, který ji transportoval do nemocnice v Česku. Je ve stabilizovaném stavu. „Byla to náročná operace v těžkém terénu,“ uzavřel záchranář. Na záchraně ženy spolupracovali čeští i polští záchranáři.

Video  Osmiletý Alex srážku s lyžařem nepřežil.  - TV JOJ
Video se připravuje ...

Tara-Tara ( 13. března 2023 12:17 )

na Sněžce se můžete "zřítit" tak možná ze střechy Poštovny....tak nevím

mirkli ( 12. března 2023 22:28 )

Zřítila že Sněžky? Vím já vypadá Sněžka, ale od tam se ale nezřítila. Leda tak z nějakého konkrétního místa kašp, teda autoři.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání