Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Policista ve volnu zachránil život řidiči z Liberce: Jan krvácel z křečových žil v žaludku!

Zachráněný Jan B.
Zachráněný Jan B.  (Autor: Policie ČR)
Autor: jel - 
11. června 2023
11:49

Devětašedesátiletý Jan B. z Liberce projížděl v polovině května z Chrastavy na Machnín, když se mu udělalo nevolno. Dokázal ještě zastavit a vystoupit z auta, přivolat pomoc už si ale nedokázal. Náhlá zdravotní indispozice ho doslova paralyzovala. Naštěstí kolem projížděl policista v osobním volnu, který jako jediný u vozidla zastavil a Janovi zachránil život.

Poté, co se Janovi během řízení přitížilo, dokázal ještě zastavit na nejbližším možném místě u lesíka. Vystoupil z auta, pak se ale jeho zdravotní stav zhoršil natolik, že nebyl schopen si přivolat pomoc.

„Nemohl se hýbat a jen se sesunul na kapotu auta, o kterou se z posledních sil opíral. Postihlo ho krvácení z křečových žil v žaludku a tento stav ho doslova paralyzoval,“ popsali událost policisté na sociální síti.

Přestože kolem projelo několik aut, Jan nedokázal ani gestem dát najevo, aby zastavili. Naštěstí jel kolem také policista z libereckého krajského ředitelství. Tomu přišlo zvláštní, že auto je zaparkováno nezvyklým způsobem a proto zastavil. Když viděl, v jakém stavu řidič je, ihned zavolal sanitku, čímž Janovi zachránil život. 

„Jeho ošetřující lékař k tomu řekl, že mu náš kolega přivolal sanitu doslova ‚minutu po dvanácté‘,“ uvedli kriminalisté. Pan Jan je policistovi velmi vděčný za záchranu života. 

„Na jeho přání jsme tuto událost zveřejnili. Náš kolega totiž na svém vlastním jednání nevidí nic mimořádného a o události ze 14. května se nikomu v zaměstnání nezmínil,“ doplnili policisté s tím, že zachránce dostal odměnu od nadřízeného.

Video  Policisté zachránili život muži, který zkolaboval v parku  - policie ČR
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi