Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Mostečtí policisté náhodou objevili zraněného muže v kaluži krve: Ve vedlejším domě bojovali o život dalšího!

Autor: VaB - 
8. února 2023
14:24

Vyráželi pomáhat zraněnému muži, ve vedlejším domě ale našli jiného, který bojoval o život. Policejní hlídka z Mostu dotyčnému zachránila život jen díky obrovské náhodě.

Dvojčlenná hlídka policistů z Mostu, Aleš Růžička a Michal Mundok, vyrážela v pátek večer do jednoho z bytů v Mostě. V tom se měl nacházet muž ve vážném stavu, podle policie chtěl asi spáchat sebevraždu. Zmínění policisté ale dostali špatnou informaci o tom, v jakém domě se zraněný nachází.

Video  Záchrana vážně zraněného v Mostě.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

A tak nevědomky vyběhli do pátého patra domu, ve kterém se nikdo zraněný neměl vůbec nacházet. Osud tomu ale chtěl zřejmě jinak. „Jejich zrak se ovšem zaměřil na pootevřené dveře, ze kterých se linul chrapot. V tu chvíli neváhali ani minutu. Přestože jsou ve služebním poměru u policie krátkou dobou, heslo „Pomáhat a chránit“ naplnili dokonale. Za dveřmi totiž objevili ležícího muže v tratolišti krve, který bojoval o svůj život,“ popsali policisté.

U muže zjistili, že má hluboké řezné rány na rukou a pomalu upadá do bezvědomí. Neváhali proto a začali se záchranou. Mezitím ve vedlejším domě bojovali záchranáři a strážníci o život jiného muže, ke kterému původně tato hlídka spěchala.

Zraněný v bytě ztratil velké množství krve, Aleš s Michalem proto museli rány zaškrtit tak, aby z nich už netekla krev. Pak mu uvolnili dýchací cesty a čekali na příjezd záchranky. „V průběhu poskytování první pomoci telefonicky komunikovali se záchranáři, kteří dorazili po několika minutách. Lékař na místě zasahující hlídce sdělil, že pokud by nebyla muži poskytnuta okamžitá pomoc, svým zraněním by určitě podlehl,“ doplňuje policejní mluvčí Václav Krieger. Oba zraněné se tak záchranářům a policistům podařilo zachránit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání