Osmidílný seriál, který odstartoval včera večer na ČT1, si dělá legraci ze zákulisí ranního vysílání Dobrého rána v Brně, samozřejmě v nadsázce. Scenárista a režisér Jan Prušinovský (43) vsadil na neokoukané tváře a jednu z hlavních rolí svěřil brněnské divadelní herečce, která s televizí nemá tolik zkušeností.

Hned, jak proto měla postavu moderátorky Radky v kapse, zkontaktovala Martina Hofmanna (44) alias Luďana, o kterého je v poslední době mezi režiséry rvačka. „Znám ho od svých osmnácti let z DAMU a vážím si ho. V seriálu Most! měl obrovský prostor, chtěla jsem proto zjistit, zda se nějak speciálně připravoval,” vysvětlila Blesku Zlatohlávková.

„Martin mi řekl – Honza tě nechá hrát si, improvizovat, nemá problém s úpravou textu. Uvědom si, že máš v sobě něco, co chce pro tuto roli. Důvěřuj sobě i jemu,” povzbuzoval Zuzanu jinak drsně vyhlížející herec. „Já toho totiž před kamerou moc neměla. Nešlo mi o to být nejlepší, ale nepokazit žánr, který miluji,” dodala pro Blesk slovenská herečka, které nevadí Prušinovského drsnější styl vyprávění.

Lejno v kabelce

Věděla, do čeho jde, a strašně stála o to, aby ji pro postavu rosničky Andrejky vybrali. „Natáčení byla velká legrace. Poprvé se mi stávalo, že se mi chtělo smát i během jednotlivých záběrů,” prozradila Blesku Simona Lewandowská (23). Občas ale zažívala i horké chvilky. Třeba když v prvním díle musela sáhnout do kabelky, ve které bylo psí lejno. Byť tam v reálu tak úplně nebylo. „Rekvizitáři ukuchtili podivnou směs čokolády a vajec, která strašně páchla! Sahat dovnitř se mi skutečně moc nechtělo,” smála se kráska, kterou budeme od února vídat také v seriálu Zlatá labuť na Nově.

Video
Video se připravuje ...

Film Střídavka: Martin Hofmann o natáčení - co nám prozradil? Videohub

Navážejí se do Šebrleho & spol.

Ironickými glosami je prošpikovaný celý seriál. „Doufám, že to nedojde tak daleko, že vás budu muset vyhodit a zaměstnat nějakou modelku, co nebude umět číst, nebo bývalého desetibojaře, který zbouchne tři kostymérky během prvního měsíce!“  zahlásil hned v prvním dílu Jan Kolařík (54) coby režisér ranního vysílání ve zjevné narážce na Romana Šebrleho (48), který hlásí zprávy na Primě. A v dalším díle zase pronese u plakátu z Četnických humoresek: „Nasvícená s*ačka plná ochotníků a lidi to stejně milujou!”

Fotogalerie
30 fotografií