7. listopadu měl začít soudní proces se slavným českým psychiatrem Janem Cimickým, obviněným z několika znásilnění a desítek případů vydírání. Ačkoli ho po nedávném předávkování léky z nemocnice už propustili domů, k soudu, který měl proběhnout zítra, ale byl odložen, by stejně dorazit nemohl. Zřítil se totiž ze schodů. 

Podle informací webu Expres.cz ho jen den před začátkem soudu převezla sanitka do Ústřední vojenské nemocnice v Praze. Psychiatrův právník usiloval o odklad. To ještě netušil, že soud opravdu odložený bude. 

„Měl upadnout doma na schodech, museli mu volat rychlou. V současné době má být opět ve Vojenské nemocnici, že tam zůstane i do zítra, kdy má proběhnout hlavní líčení, je velmi pravděpodobné,“ řekl webu zdroj z okolí Cimického.A řekl to ještě dřív, než byl soud bez ohledu na pád Cimického odložen kvůli nemoci předsedy trestního senátu.

Advokát Cimického se zprávu o odložení soudu dozvěděl z médií. "Tuto zprávu, stejně jako nařízení hlavního líčení, nebo skutečnost že byl MUDr. Cimický obviněn, jsme se dozvěděli z veřejného prostoru dříve, než nám byla oficiálně sdělena," řekl ČTK obhájce Cimického Miroslav Kučerka. "Pevně věřím, že v lednu bude jak pan předseda, tak pan doktor zdráv a hlavní líčení proběhne," dodal advokát.

Přede dvěma týdny skončil Cimický v nemocnici poté, co se předávkoval léky. Podle jeho slov nešlo o pokus o sebevraždu – velké množství léků na spaní spolykal, aby se dobře prospal. 

„Vzhledem k tomu, jak jsem vyčerpaný a jak výrazně jsem po tom nemocničním pobytu zhubl, tak můj organismus je v této fázi velice křehký. Já se soudu nevyhýbám, ale představa, že se znovu ocitnu v tak výrazném stresu, to se obávám, že by pro mě mohlo být dokonce života ohrožující,“ tvrdil psychiatr po návratu z nemocnice domů Expresu

Video
Video se připravuje ...

Jan Cimický o znásilňování žen, svědomí i o tom, jak pracovat s traumatem Nepromlčíme, z.s.

Fotogalerie
36 fotografií