Kdyby se znovu narodila, zase by chtěla být zpěvačkou. Jen muže by už Yvetta Simonová podle svých víkendových slov vybírala opatrněji. „Měla jsi špatný chlapy,“ vpálil jí na oslavě půlkulatin její celoživotní kamarád Josef Zíma (91). „Máš pravdu,“ souhlasila s ním Yvetta. Z manželství s Františkem Spurným, který před lety vdechl život legendární Lucerně, má jediného syna Tomáše (73), ředitele Divadla U Hasičů.

Rozvod s druhým manželem Jaromírem Vomáčkou (†55), autorem hudby třeba k seriálům Pan Tau a Kamarádi, ji pro změnu stál hodně peněz. „Dneska bych už byla chytřejší. Vzala bych si dobrého právníka, jako je třeba Sokol,“ říká s odstupem. Pak žila s dirigentem Karlem Vlachem (†74), ten ale zemřel ženatý s jinou.

Video
Video se připravuje ...

Yvetta Simonová oslaví 95: Plastiky? Ještě počkám! Blesk TV

Původně chtěla slavit jen tak v pěti lidech, ale na Tobogan, věnovaný jenom jí, jich přišlo pár stovek – třeba zpěvačky Marie Rottrová (81), Hanka Křížková (66) a Monika Absolonová (47), zpěvák a herec Jiří Štědroň (81) nebo zpěvák Milan Drobný (78), a zatančili jí Jan Onder (38) s Natálií Otáhalovou (23). „Snad to přežiju,“ křižovala se Simonová.

O svých nejbližších plánech má jasno. „Musíme zajít s Pepíkem Zímou na svatomartinskou husu, už se to blíží,“ prozradila vesele a rozkrojila obří jahodový dort, který dostala od syna.

Video
Video se připravuje ...

Kateřina Brožová v Kápni božskou: Kde už nikdy nebude nakupovat! David Turek

Fotogalerie
116 fotografií