Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

StarDance očima experta aneb jak to vidí Marek Dědík: Porotci mě zklamali! A Adamczykové to ulehčili...

/
  • Jak hodnotí Marek Dědík poslední kolo StarDance?
    6. listopadu 2023 ● 05:00

    Nesmyslná kritika účesu Richarda Krajča (46), ale i pánské taneční boty Evy Adamczykové (30). To nejsou jediné dvě věci, nad kterými profesionál Marek Dědík (40) kroutil čtvrtý večer StarDance XII hlavou. Prapodivné mu přišlo i chování porotkyně Tatiany Drexler (60).

    Exkluzivně pro Blesk to celé shrnul.

  • 1.

    Euforie u Adamczykové

    Moc se nestává, aby odborná porota neměla amatérským soutěžícím co vytknout. Přesně to se ale stalo u sobotního hodnocení sympatické snowboardistky. „Nemůžu na tom najít nic, co se mi nelíbí, protože už se koukám jen na ten krásný tanec, kde ty přechody od kroků k scénkám jsou choreograficky perfektní. Nemám potřebu koukat na techniku. Jednoduše cítím ten tanec a je krásný. Chtěla bych na vás být zlá, ale nemůžu,“ šokovala Jakuba Mazůcha (35) s Evou Adamczykovou jindy přísná porotkyně.

     

    Euforii Drexler ale vzápětí ihned sesekal porotce Zdeněk Chlopčík (66). „Já se určitě přemůžu, protože jsem tam viděl několik nedostatků, a to mě mrzelo,“ zhodnotil.

  • 2.

    Tohle nebylo fér

    A bez chybičky nevnímá jejich výkon ani Marek Dědík, který se StarDance sám pětkrát úspěšně zúčastnil. Velkou nedostatečnou by dal hlavně za Evinu obuv. „Nechápu, proč taneční partnerka neměla klasické dámské taneční boty na podpatku, ale tančila v polobotkách panského typu s nízkým plochým podpatkem. V tomto případě to je pro partnerku o hodně jednodušší pro technické nášlapy chodidel (špička, pata),“ vysvětlil Blesku, že nejde jen o estetickou stránku věci. „Její zdvihy nemusí byt tak vysoké, jako by tomu bylo, kdyby tančila na botách s vysokým podpatkem,“ dodal. A nechápal hlavně její adorování od Tatiany Drexler.

  • 3.

    Osobní útok

    „Nenašla ani jednu taneční chybu! Opakovaně u tohoto páru zapomíná na odborné taneční hodnocení, které se od ní očekává. Bohužel kdyby takovýto tanec zatančil kdokoliv jiný, našla by na něm spoustu dalších chyb,“ kroutil hlavou.

     

    A slova nenacházel ani pro porotce Zdeňka Chlopčíka, který zkritizoval účes zpěvákovi Richardu Krajčovi. „Vůbec nechápu, jak si mohl pan Chlopčík dovolit vstoupit do jeho osobní zóny a kritizovat mu účes, resp. vlající vlasy. Já také nekritizuji vlasy pana Chlopčíka. Bylo to velmi netaktní, nevhodné a společensky urážející. V tomto díle nebyl jediný, kdo měl rozpuštěné volně vlasy,“ dodal.

  • 4.

    NEJhorší tanec

    Čtvrtý taneční večer se moc nedařilo ani Evinu manželovi Marku Adamczykovi (35). „Toto paso doble mi přišlo nepovedené. Místy to byl až výsměch paso doble! Herec neuměl používat muletu, vypadalo to, jako kdyby mával nějakým praporem. Paso se vyznačuje velkou silou v krocích i pažích a velkým napětím v těle. Jeho paže ale nezpůsobily mužně, spíš jako uschlá větev,“ komentoval tanec Dědík.

     

    „A taky měl špatně postavenou pánev. Měl ji vzadu místo toho, aby byla protlačovaná vpřed. Tančil v povolených nohou s pokrčenými koleny. Navíc se vůbec nesnažil vytvořit taneční pár a nezajímal se o svou partnerku, proto ji také málo vedl, jak je tomu zvykem,“ dodal s tím, že Markovo paso doble považuje za zatím jeho nejhorší tanec ve StarDance a dal by mu mnohem nižší ohodnocení než porota.

  • 5.

    NEJlepší tanec

    Největší bodový zisk ze čtvrtého večera si měla podle Dědíka odnést zpěvačka Tereza Mašková (27). „Kolo od kola je tento par více sehraný a působí velmi harmonicky. Quickstep se jim velmi povedl, přitom Daniel postavil velmi těžkou choreografii, kterou Tereza ale perfektně zvládla. Oceňuji hlavně hezké přechody ze skákavých figur do švihových. Je to náročné na rytmiku a na změnu stran v těle. Líbí se mi Terezin velmi přirozený projev, moc hezky se na ni divá. Působila ještě energičtěji než v předešlých kolech. Celé to odpovídalo soutěžnímu quickstepu bez zbytečných rekvizit,“ zdůvodnil, proč je pro něj Mašková vítězka čtvrtého kola.

  • 6.

    NEJvětší zklamání

    Na začátku klání je favorizoval, teď je Marek Dědík z jejich výkonu zklamaný. Moderátorce Ivě Kubelkové (46) a Martinu Prágrovi (25) podle něj viditelně dochází nápady, šťáva a energie. „To vše se projevilo na držení (rámu) Ivy, kdy ji velmi často padaly lokty, byla mnohdy až v krčním záklonu, málo pracovala s rotací hlavy a místy byla velmi nepřirozená v pohybu. V mnohých figurách ztrácela kontakt a přecházela v držení na druhou stranu partnera,“ zhodnotil je.

  • 7.

    Galerie

    Na snímky ze čtvrtého soutěžního večera plného elegance a noblesy se můžete podívat do naší galerie... i na rozhovor s Richardem Krajčem krátce po jeho vyřazení.

    Video
    Video se připravuje ...

    Richard Krajčo vypadl ze StarDance: Tohle byla jeho první reakce! David Turek, Lukáš Červený

  • 8.

    Jasný tip na vítěze

    Kdo podle vás vyhraje letošní StarDance? Máte svůj tip, favorita, nebo favoritku na vítězství? Hlasujte v anketě.

    Anketa

    Kdo vyhraje StarDance 2023?

    Eva Adamczyková a Jakub Mazůch
    Vavřinec Hradílek a Kateřina Bartuněk Hrstková
    Darija Pavlovičová a Dominik Vodička

     

    Fotogalerie
    281 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 10

Marcela Stachova: Také si myslím, že cukrář tančí nejhůř.

(07. 11. 2023 17:08)

Jan Kocián: Počty SMS hlasů jsou tajné, ale na 100 % platí, že Krajčo jich dostal míň než Maršálek, míň než Kubelková, míň než Adamczyk, míň než Hradilek. S velmi vysokou pravděpodobností dostal nejmíň diváckých hlasů ze všech celebrit.

(07. 11. 2023 00:30)

dadulka111: Body z předešlých kol se nepřipočítávají.

(06. 11. 2023 22:00)

milesmiles: Posledni star dance dementní Eden
Soudci pod úroveň homous cukrař
Hudba pod psa.

(06. 11. 2023 21:26)

papouskova: Ale on přece dostal od poroty nejmenší ohodnocení, byl až na konci tabulky hodnocení od poroty. Zde ale rozhodují SMS od diváků a jak se zdá, český národ má rád rádoby naschvály a tudíž mu SMS posílají. Bylo tomu tak i jednom minulém ročníku, kdy lidi fandili Pavláskovi / skončil třetí / a proti Pavláskovi je Maršálek mnohem lepší tanečník.

(06. 11. 2023 14:30)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy