Jiřinku na slavnostní předávání přivezl taxíkem přítel Lubomír Focko (68). Galantně, ale okamžitě přiskočil také Radek Filipi (36), partner Lucie Bílé (53). Dejvická ulice, kde sídlí Divadlo Semafor, je totiž momentálně v rekonstrukci. Herečka se musela vyhýbat bagru. Mužská opora se náramně hodila.

Velké pozdvižení

A přímo v divadle museli slavní a ocenění hosté, z nichž už někteří překročili devadesátku, zdolat schůdky vedoucí na jeviště. I pro mladé a tělesně zdatné je to oříšek. Proto Bohdalová volila jinou cestu. Z první řady si rovnou sedla na jeviště a čekala, až ji na pódiu zvednou. Bylo z toho pozdvižení. „A je to!“ pronesla herečka slavnou hlášku Pata a Mata.

Cenu za celoživotní přínos převzala po boku moderátora Karla Šípa (78). „Víte, jakou mám ve svém věku výhodu? Už nemusím nic počítat!“ žertovala Bohdalová. A přiznala, že má z celoživotního ocenění radost, i když už doma na poličce Mistra zábavního umění má. Zpět do první řady si šla sednout velmi opatrně. V roce 2018 spadla doma se schodů, naštěstí to odnesla jen modřinami.

Nejsou svědci

Velký aplaus přivítal také Yvettu Simonovou (94) a Josefa Zímu (91). Zpěvák si liboval, že už může říkat, co chce. „O první třetině mého života ví pravdu nyní již pouze Bohdalka a Simonka,“ prohlásil. Yvetta se pak v divadelním klubu svěřila Blesku, že měla být v životě chytřejší. „Při rozvodu s Vomáčkou (druhý manžel, pozn. red.) jsem si měla vzít dobrého právníka. Někoho jako je Tomáš Sokol. Já totiž čtrnáct let vrážela své peníze do jeho chaty, a on mi nakonec nedal ani korunu a ještě si nechal mé piano od tatínka,“ postěžovala si zpěvačka, jež počátkem listopadu slaví 95. narozeniny v Divadle U Hasičů, které vede její jediný syn Tomáš Spurný (70). „To číslo je už spíš ostuda, ale přemluvili mě,“ dodala.

Janžurka a Dvořák opět spolu!

Iva Janžurová (82) přebírala ocenění spolu s Josefem Dvořákem (81). Mají se rádi už od seriálu Nemocnice na kraji města, kde hráli nakonec manžele. Iva prozradila, že nejčastěji dostává otázku, zda se jí hrají lépe komedie, nebo vážné role. „Krásné je, že se mi to střídá. To mě právě baví,“ vysvětlila Janžurová. Pepa vzal do divadla nejen manželku Jáju (80), ale také psa Dona, kterého mají ve střídavé péči s dcerou.

Hložek hledá snubák

Někde ztratil snubní prsten po tatínkovi. Standa Hložek (69) je smutný. Byla to památka. „Asi mi sklouzl z prstu. Byl mi na prsteníček malý a měl jsem ho na malíčku,“ přiznal zpěvák. Pořád doufá, že ho třeba někdo našel a vrátí mu ho...

Co je Artes

Umělecké sdružení Artes je profesní organizací interpretů a tvůrců zejména zábavního umění. Vedle čtyř cen Mistr zábavního umění letos předalo i 12 ocenění za celoživotní přínos českému showbyznysu.

 

Fotogalerie
138 fotografií

Video
Video se připravuje ...

Jiřina Bohdalová na narozeninách Františka Janečka: Chci už být prababička! David Turek