V roce 2020 měla větší smůlu. Zamotala se do cíchy, když ji vyndávala z pračky, a byla z toho zlomená kůstka u krčku kyčelního kloubu. Musela podstoupit operaci. „Tentokrát jsem měla větší štěstí. Ale stejně jsem ráda jela na rehabilitace na Slapy. Vždycky mě tam dají dohromady,“ libuje si Yvetta. Cvičení jí nedělá problémy, protože se mu věnuje i doma každý den. „Kdybych se neprotáhla, tak tady už nejsem!“ konstatovala zpěvačka s humorem sobě vlastním.

 

Její manažer Pavel Skalický (74) ji na Slapech navštívil a jako překvapení přivezl z Prahy letitého kamaráda Josefa Zímu (91). „Moc ráda jsem ho viděla. Kamarádíme se asi tak sedmdesát let,“ smála se Simonová. „Moc rádi si občas zajdeme na oběd nebo večeři, Pepa je velice zábavný společník,“ pochvalovala si.

Počátkem listopadu čekají zpěvačku úctyhodné půlkulaté narozeniny. „Prosím vás, to je už ostuda slavit,“ brání se Yvetta dotazům na své pětadevadesátiny. Její přátelé ale věří, že se stejně nakonec nějaké pěkné setkání uskuteční.

 

Přesně před deseti lety šla Yvetta kvůli nezvyklé únavě k obvodní lékařce a ta se zděsila jejího příliš nízkého tlaku. Poslala ji neprodleně na kardiologii. „Dostala jsem kardiostimulátor a únava byla najednou tatam,“ radovala se zpěvačka.

Video
Video se připravuje ...

Yvetta Simonová na devadesátinách Josefa Zímy: Co o něm prozradila? Hana Höschlová

Fotogalerie
22 fotografií