Soud už podle TV Nova vydal trestní příkaz. Patrasová za ohrožení pod vlivem návykové látky může schytat maximálně podmínku, veřejně prospěšné práce nebo nejdéle pětiletý zákaz řízení. „Tramvaj je také fajn,“ snaží se být nad věcí Dáda, která se k celé věci už nechce více vyjadřovat.

Její manžel Felix Slováček (80) se o rozhodnutí soudu dozvěděl na Slovensku, kde je pracovně. „Co vám mám na to říct? Veřejně prospěšné práce Dádě rozhodně neuškodí. Naopak,“ povzdechl si a dodal: „Já to ale nechci komentovat. Až se vrátím ze Slovenska, letíme s Aničkou do Egypta a to, co si natropila má žena, mě nezajímá.“ Nakonec si ale saxofonista neodpustil ještě jednu větu: „Doufám, že ji nenapadne se odvolat,“ poznamenal. Teď totiž Patrasové běží osmidenní lhůta, kdy může podat tzv. odpor, v takovém případě by bylo nařízeno jednání. V jeho rámci by jí ale v případě usvědčení mohlo hrozit i vězení…

Bylo 23. května 2022, když Patrasová a Slováček měli autonehodu. Jejich černé auto nabouralo do betonové zábrany s dopravním značením. Saxofonista Blesku potvrdil, že za volantem byla v osudnou chvíli jeho manželka. K nehodě došlo nedaleko jejich domu na Vinohradech. „Řidička nabourala do zaparkovaného auta a následně do betonových zábran. Odmítla se podrobit dechové zkoušce. Oznámení o nehodě jsme přijali ve 14:45,“ uvedl pražský policejní mluvčí Jan Daněk.

Video
Video se připravuje ...

Patrasová na křtu Slováčka: Nikdy jsem nebyla v ústraní! Hana Höschlová, Elmer Carvalho

Fotogalerie
32 fotografií

Proč Dáda odmítla dechovou zkoušku, nikdy nevysvětlila, přesto ale ustavičně tvrdila: „Nepila jsem“. Letos v červnu na Patrasovou státní zástupce podal obžalobu za ohrožení života pod vlivem návykové látky. Soud proběhl bez její přítomnosti a rozhodl o její vině.