Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Další narozeniny u prezidentského páru: Po Pavlovi slaví i první dáma Eva (59)!

Autor: ver, ČTK - 
5. listopadu 2023
05:00

První dáma dnes slaví 59. narozeniny. Oslavu spojila se svým manželem, prezidentem Petrem Pavlem, jenž měl narozeniny ve středu. Eva Pavlová se celý život věnovala, stejně jako její muž, armádní profesi. V září 2022 uspěla v komunálních volbách a stala se zastupitelkou obce Černouček, kde spolu s prezidentem bydlela, než se nedávno přestěhovali na Pražský hrad do Lumbeho vily. 

Eva Pavlová (rozená Zelená) se narodila 5. listopadu 1964 a je podplukovnicí české armády v záloze. Rodačka ze Šumperka vystudovala v letech 1986 až 1990 Vojenskou politickou akademii Klementa Gottwalda v Bratislavě. S Petrem Pavlem se poznali v polovině 80. let na základně v Prostějově. Protože však v té době oba měli partnery, vzali se až v roce 2004.

V době, kdy byl její muž náčelníkem Generálního štábu Armády ČR (2012–2015), měla ve štábu na starosti komunikaci se zahraničními vojenskými a leteckými přidělenci v ČR. Poté pracovala mimo jiné jako asistentka mediačního centra Manofi a před rokem byla zvolena do zastupitelstva obce Černouček na Litoměřicku.

Jako první dáma je Pavlová veřejně aktivnější než její předchůdkyně Ivana Zemanová. Zaměřuje se zejména na téma rovnosti pohlaví a diskriminaci žen ve společnosti, na otázky rodiny a mezilidských vztahů a situaci samoživitelek.

Tento týden se po boku svého manžela zúčastnila návštěvy Olomouckého kraje. Tam se objevila i v září, kdy zahájila první školní den v malotřídce Základní školy v Jindřichově na Šumpersku. Obec se zhruba tisícovkou obyvatel si nezvolila náhodně. Do budovy, která je i sídlem mateřské školy, se vrátila po více než 50 letech, jako malá totiž zdejší školku navštěvovala. Pár dní před návštěvou Olomouckého kraje se po boku svého manžela zúčastnila jeho prvního předávání státních vyznamenání na Pražském hradě. 

S prezidentem mají dohromady tři děti. Z předchozího manželství má první dáma dceru Evu (1992), generál Pavel má z prvního manželství syny Jana (1990) a Petra (1993). Pavlovi jsou prarodiči čtyř vnoučat. 

Narozeniny Eva Pavlová oslavila společně se svým manželem. Prezident to avizoval už ve středečním příspěvku na instagramu, ve kterém poděkoval za přání k narozeninám.

„Děkuji za všechna přání k mým dnešním narozeninám. Bohužel není v mých silách odpovědět na všechny, tak alespoň touto formou. Těším se na společnou oslavu s Evou, která má narozeniny jen pár dní po mně,“ napsal Pavel. 

Video  Eva Pavlová před "Summitem prvních dam" v Kyjevě  - YouTube
Video se připravuje ...

padrino ( 6. listopadu 2023 02:26 )

PÍ.podplukovnice v Kyjevě,kde se podle svých slov přepla "do Ček".
Video v článku

http­s://ww­w.par­lamen­tnilis­ty.cz­/are­na/mo­nitor­/Co-CT-z-navstevy-prvni-damy-v-Kyjeve-neukazala-Deficit-v-oblasti-myslenek-poznamenala-Bobosikova-744155

Jaroslav Vašíček ( 5. listopadu 2023 13:49 )

Jaroslav Vašíček ( 5. listopadu 2023 13:46 )

Já jsem bývalý pétepák a nemám ve zvyku urážet ženy,ale ta Klárka,pokud se za jménem neskrývá muž,jak to někteří zbabělci rádi dělají, jeučiněný debil!

Klarka Klarka ( 5. listopadu 2023 13:33 )

Haló, haló...vidíte tady DÁMU? Prý ještě PRVNÍ DÁMU?
Vidím BURANKU, která neumí anglicky! A BURANA, prý ve formě, který NEUDRŽÍ standartu! IQ 107, IQ buranky blekotající na setkání v Kyjevě se raději nikde neuvádí! Rudé šaty politručce slušely!🫡🫡🤡

UFO1 ( 5. listopadu 2023 10:36 )

Po narozeninach ke kadeřnici a zkrátit vlásky

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa