Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Historicky první fotografie sexu keporkaků skrývala překvapení: Jsou to samci, tvrdí vědci!

Autor: btk - 
5. března 2024
09:11

Vědci odhalili podrobnosti historicky první fotografie sexuálního aktu keporkaků. Sada dosud nezveřejněných fotografií odhalila překvapivé zjištění. Podle všeho byly zachycené velryby dva samci. Jeden z nich byl ve špatném zdravotním stavu a nedokázal se druhému samci vymanit ze sevření. Sex trval kolem 30 minut.

Fotografie mají moc zvěčnit okamžiky, zachytit krásu a hluboký význam života. Umožňují vyprávět příběhy a poskytovat důkazy o momentech, které by jinak zmizely v propadlišti dějin. V roce 2022 se dvěma fotografům povedlo něco nevídaného. Vůbec poprvé v historii se podařilo vyfotografovat pařící se velrybí velikány. Jak uvádí Daily Mail, snímky pořídili Lyle Krannichfeldová a Brandi Romano, kteří byli společně na dovolené na havajském ostrově Maui.

Jednalo se o samce!

Po téměř dvou letech vědci v odborném čtvrtletníku Marine Mammal Science publikovali článek, kde celý průběh sexu rozebrali. Vyšlo najevo několik překvapivých zjištění. Podle všeho byli oba keporkaci samci a jeden z nich se z pohlavního styku snažil vymanit.

Vědci se studiu velryb věnují už několik desítek let, ještě nikdy se je však nepodařilo zachytit při sexu. A už vůbec odborníci netušili, že se sexuálním hrátkám oddávají také velryby se stejným pohlavím.

Svou roli mělo při sexu hrát zranění jedné z velryb, protože jeden ze samců byl s největší pravděpodobností ve špatném zdravotním stavu. „Byl viditelně vyhublý a tělo měl pokryté druhem ektoparazita. Všimli jsme si také poraněné čelisti. Pravděpodobně v minulosti narazil do lodi,“ napsal tým odborníků. Vědci poukazují na to, že se slabší samec snažil od sevření silnějšího vyprostit, ale byl na to příliš slabý.

Penis kerporkaků měří až 3 metry

Jak autoři fotografií popsali, silnější samec se k slabšímu několikrát přiblížil zezadu. Poté došlo ke styku: „Každý průnik byl mělký a zdálo se, že penis do samce pronikl jen na několik centimetrů. Po posledním průniku se slabší jedinec ponořil do mořských hlubin a už se neobjevil. Zdravý samec ještě chvíli zůstal na místě, než se konečně také ztratil z dohledu,“ uvedli. Sex trval kolem třiceti minut.

Kerporkaci dorůstají do délky až 16 metrů a patří k nejrozšířenějším druhům velryb na světě. Penis u samců může dosáhnout velikost až tří metrů.

harpyje ( 5. března 2024 12:44 )

Chudak slabsi poranenej kus se nemohl vymanit ze sevreni, tudiz je to znasilneni, nikoliv konsenzualni homostyk...to je mnohem spis vlastnak nez bod pro LGBT

nordmedia ( 5. března 2024 11:29 )

Pochopitelně. Homosexualita je přece in.

XYZ3 ( 5. března 2024 10:24 )

Takže to bylo vlastně znásilnění..

Miroslav Miki ( 5. března 2024 09:28 )

Rybí bukvice🤣🤣

Zobrazit celou diskusi