Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Ambiciózní projekt známého studia šokuje: Jachta ve tvaru žraloka za desítky miliard!

Autor: lim - 
10. února 2024
20:56

Světem proletěl ambiciózní koncept italského designového studia Lazzarini, známého pro své netradiční designové koncepty. Studio tento měsíc představilo plán superjachty zvané Outrageous, jejíž výstavba by stála neuvěřitelných 23 miliard korun! Přes tři sta metrů dlouhé plavidlo svým tvarem připomíná žraloka, příď lodi dokonce napodobuje charakteristické rysy očí a nozder.

Na palubě lodi se bude nacházet heliport pro hosty, který pojme až dva vrtulníky. Ten lze také zasunout a odhalit tak interiér jachty. Loď by měla být 322 metrů dlouhá, vzhledem k tomu mohou majitelé k přesunu na jinou část lodi využít i golfový vozík. K dalším prvkům patří pět bazénů, solární panely, ale také spousta místa pro relax. O konceptu lodi informoval na svém webu deník The Sun.

Inspirací se stal kladivoun

Koncept lodi Outrageous silně připomíná žraloka, přesněji kladivouna, jehož charakteristický vzhled se stal inspirací pro studio Lazzarini. Při bližším zkoumání je možné si všimnout, že i samotná okna superjachty připomínají zuby a žábry. Pro zpestření efektu bude plavidlo ještě natřeno šedou barvou. Studio Lazzarini se nijak netají cenou svého projektu – Případného zájemce by stavba dosavadního konceptu Outrageous přišel minimálně na neuvěřitelných 23 miliard korun.

Nejedná se však o první ambiciózní projekt studia. Před nějakou dobou se na jejich webu objevil koncept „plovoucího města“ ve tvaru želvy, které by sloužilo k ubytování, nákupům, relaxaci či jako přístav nebo letiště. Při největším zatížení by plovoucí stavba byla schopna pojmout až 60 000 hostů. Studio Lazarini věří, se oba koncepty stanou skutečností na základě crowdfundigového projektu.

Video  Porovnání dvou opravdu luxusních jachet, které si běžný smrtelník jen tak dovolit nemůže.  - Instagram.com/theyachtmogul
Video se připravuje ...

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi