Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

5 trendů v interiérovém designu v roce 2024: Čokoládově hnědá, soulad s přírodou i odvážné prvky

/
  • Trendy v interiéru 2024
    Trendy v interiéru 2024 (iStock)
    10. ledna 2024 ● 06:00

    Odklon od neutrální strohosti a umělých materiálů už sledujeme nějakou dobu. I v letošním roce bude pokračovat trend, který klade čím dál větší důraz na udržitelnost, přírodní materiály a útulnost domova. Které prvky budou největším hitem letošní sezony?

  • 1.

    Velký návrat hnědé

    Autor: iStock

    Zemité odstíny hnědé nahradí několik let opěvovanou chladnější šedou. Důvodem je, že čím dál víc hledáme útočiště před dnešní uspěchanou dobou. Hnědá do našeho domova vnese teplo a působí uklidňujícím dojmem. Dominovat bude na nábytku, ale i v případě textilií. Podle New York Design Center se čokoládové odstíny dokonce stanou nejoblíbenější barvou roku 2024. Také se ji nemusíte bát kombinovat s výraznějšími barvami. Vedle neutrálních barev bude dobře vypadat v kombinaci s červenou, zelenou nebo černou.

     

    VIDEO: Bydlení Braňa Poláka: Starý statek předělaný na moderní dům.

    Video
    Video se připravuje ...

     Karel Kopac, Kisa Cisarova

  • 2.

    Buklé 

    Autor: westwingnow.cz

    Jedním z největších loňských hitů jsou buklé textilie a podle odborníků na design budou kralovat minimálně i roku 2024. Jde o látku, která má na povrchu cucky a očka, a v interiérovém designu ji nejčastěji vídáme na pohovkách, křeslech a plédech. Je to ideální prvek na zimu, protože oproti třeba kůži příjemně hřeje.  

    Autor: westwingnow.cz

  • 3.

    Organické tvary

    Autor: westwingnow.cz

    Nejde sice o žádnou novinku, ale v obchodech s nábytkem organické tvary rozhodně vídáme čím dál častěji. Jsou to různé zakřivené a zaoblené tvary bez přímých linií, které mají vnést do bytu harmonii a narušit přísnou strohost, která byla dříve tak populární. Oblíbené jsou na pohovkách, taburetech, stolcích, ale i na skříních, zrcadlech nebo vázách. Skvěle vypadají v kombinaci s výraznými barvami a abstraktními vzory.

    Autor: westwingnow.cz

    Autor: westwingnow.cz

  • 4.

    Pruhy nejen na zdech

    Autor: iStock

    Pruhy v interiéru jsou výrazným prvkem, který působí rozhodně originálně. Pokud tedy chcete do fádní šedi zahalené výhradně do neutrálních odstínů vnést trochu života, vsaďte na dřevěné obklady, které ozdobí část zdi. Dobře fungují ale i na nábytku, a pokud si na to netroufáte, tak zkuste třeba proutěná křesla a dekorace nebo koberec s širšími pruhy.

    Také influencerka Nikol Moravcová vsadila na tento trend.
    Autor: bonami.cz

    Autor: westwingnow.cz
    Autor: iStock

  • 5.

    Kapsulový design

    Autor: mobelix.cz

    Výraz "kapsulový" jste nejspíš slyšeli ve spojitosti s šatníkem. Ten podle této myšlenky obsahuje výhradně oblečení, které nosíte, a jednotlivé kousky se dají spolu dobře kombinovat. Stejný trend se dostává i do bytového designu. To znamená, že při výběru nábytku kladete důraz na jeho praktičnost a také kvalitu. Protože jedině takový nábytek vám doma vydrží dlouhou dobu a nebudete se ho chtít zbavovat jen kvůli tomu, že zrovna nepodléhá aktuálním trendům. V ideálním případě by měl rovněž nabízet více funkcí, to znamená, že postel či pohovka mají úložný prostor.

    Autor: westwnignow.cz

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
BAZAR
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy