Saúdská Arábie se pustila do dalšího ambiciózního projektu a v brzké době hodlá vybudovat turistický ráj na břehu Akabského zálivu. Luxusní dovolenkový resort s názvem Epicon se bude soustředit kolem dvou ultrafuturistických mrakodrapů. Menší z věží bude dosahovat výšky 225 metrů a větší věž se bude tyčit do výšky 275 metrů. Uvnitř mrakodrapů budou hotely disponující terasami a bazény, knihovnami, posilovnami, pracovními prostory i salonky. Obě věže budou vzájemně propojené.

Epicon vznikne v rámci developerského projektu Neom. „Epicon je navržen jako brána do budoucnosti a poskytuje příležitost uniknout každodennímu stresu,“ stojí v tiskové zprávě s tím, že návštěvníci zde najdou vše, co si jen mohou přát. K dispozici tu bude plážový klub, wellness, vodní sporty a luxusní restaurace.

V blízkosti věží království vybuduje rovněž plážový resort s luxusními plážovými vilkami. Resort Epicon je jedním z mnoha odvážných projektů Saúdské Arábie. Království se již pustilo například do stavby kontroverzního projektu s názvem „Line“. Jedná se o unikátní 170kilometrové lineární město. V rámci projektu má vzniknout i plovoucí průmyslový komplex Oxagon, lyžařský resort Trojena či jachtový resort Sandalah. Všechny tyto projekty jsou součástí iniciativy Vize 2030 korunního prince Mohammeda bin Salmána, díky němuž se má království stát méně závislým na výnosy z ropy.

Video
Video se připravuje ...

Jak bude vypadat pouštní megaměsto The Line, které buduje Saúdská Arábie YouTube/Neom

Fotogalerie
10 fotografií