Fotografové webu Daily Mail zachytili soukromé letadlo manželů, jak krátce po poledni přistálo ve Vancouveru. Tam dorazilo po asi dvouhodinovém letu ze Santa Barbary, nejbližšího letiště k jejich rezidenci v Montecitu. Po asi 39 minutách pak letadlo z Vancouveru zamířilo do Victorie, přičemž 34 námořních mil zdolalo za pouhých 15 minut. 

Harry a Meghan do Britské Kolumbie zavítali kvůli třídenní akci princových Invictus Games, během níž se má řešit následující ročník her. Oblast přitom dobře znají – právě sem vedly jejich kroky, když se v lednu 2020 odstěhovali z Anglie.

Tehdy se usadili v sídle Mille Fleurs ve městě North Saanich na ostrově Vancouver. Jakmile ale svět zasáhla pandemie covidu-19, rozhodli se přesídlit do prosluněné Kalifornie. 

Kanadský plán pohřbily daně

Manželé původně chtěli zůstat v některé ze zemí Commonwealthu, nakonec se ale rozhodli jinak. Podle zdrojů webu The Sun byly tehdy významným faktorem daně – Meghan by kvůli americkému pasu musela odvádět daně dvakrát. 

„Bylo jim řečeno, že získat pracovní vízum v Kanadě bude těžké, a protože Meghan zůstává občankou USA, a musí tam danit své příjmy ze zahraničí, platila by nakonec v USA i v Kanadě,“ uvedl zdroj. 

„Pak jim kanadská vláda dala jasně najevo, že jim nebude přispívat na náklady na bezpečnost, takže dávalo mnohem větší smysl žít v Hollywoodu a platit pouze americkou daň,“ objasnil. 

První výstup po skandálu

Harry a Meghan teď před sebou mají první veřejná vystoupení od skandálu s jejich novými webovými stránkami Sussex.com, na nichž se hrdě hlásí ke svým titulům prince, potažmo vévody a vévodkyně ze Sussexu. Věc ovšem nijak neprobrali s královskou rodinou a ta podle zdrojů z paláce není vůbec nadšená. 

Podle odborníků na královskou rodinu může mít navíc nejnovější počin kontroverzního páru nemilou dohru. Očekávají, že použití sussexského titulu a královského erbu pro zjevné komerční účely povede k rázné odpovědi paláce;  Harry s Meghan by kvůli tomu mohli dokonce o svůj byznys přijít. 

„Budou mít skutečné potíže s používáním Sussexu. Je to královský titul, a pokud se v něm objeví nějaký náznak komerce, bude s ním konec. Je jen zarážející, že nevidí, jak je to hloupé,“ varoval jeden z nich pro Daily Mail. Dočká se Harry v Kanadě lepšího přijetí než na Britských ostrovech?

 

Video
Video se připravuje ...

Babiš neuspěl kvůli evidenci StB! Rychlý úprk Harryho z Británie. A HHC jako zakázaná látka. Bára Horáková, Lukáš Červený, reuters

Fotogalerie
59 fotografií