Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Zvoník ze mě asi nebude, kál se nešika s urvaným srdcem v ruce

Autor: rv - 
6. března 2024
13:15

Vlastním uším nemohli uvěřit strážníci v Karlových Varech, když jim volal rozrušený muž. Vysypal ze sebe, že kvůli němu oněměla zvonice v lázeňských lesích. Nepřeháněl. Zvon přišel o srdce.

Udávat se nemá, ale hlásit se to musí, s tímto okřídleným rčením se městští policisté setkávají pravidelně. „Občané žalují na občany, řidiči na řidiče, pejskaři na cyklisty nebo naopak,“ popsali karlovarští strážníci svůj denní chléb.

Že by ale někdo „naprášil“ sám sebe, je poměrně vzácnost. Muž, který vyrazil na procházku po Sovově stezce lázeňskými lesy, se toho nebál. Strážníkům do telefonu líčil, jak ho zaujala jedna z tamních atrakcí, zvonice.

Svodům stát se alespoň na chvíli zvoníkem neodolal. Mezery v technice dohnal nadšením. A pak se to stalo. „V jeho případě totiž došlo, jak sám uvedl, neobratnou manipulací k poškození atrakce. Když se dal zvon do pohybu, utrhlo se srdce od těla,“ uvedli strážníci.

Na místo tak dorazil i pracovník lázeňských lesů, který zajistí opravu. Nakonec v tom možná bude samozvaný zvoník tak trochu nevinně. Sílu, že by lámal kusy kovu, pravděpodobně nemá. „Příčinou byla nejspíš vada při sváření. I tak se ale cení, že oznamovatel nedělal mrtvého brouka,“ dodali strážníci.

VIDEO: Nejmladší zvoník Česka ovládá umění zvonit bravurně.

Video  Mejmladší zvoník v Česku, Marek Mikuš z Domažlicka.  - Zbyněk Schnapka
Video se připravuje ...

 

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání