Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Policejní pes Bruno zazářil během své první akce: Vyčenichal hledaného muže z České Lípy!

Autor: pma - 
5. ledna 2024
13:16

Velký úspěch má za sebou 2,5letý policejní pes Bruno. Ten teprve před několika týdny složil úspěšně zkoušky, které jsou potřebné k zařazení zvířete do služby. Díky Brunově pracovitosti a skvělému čichu se mu hned během prvního nasazení při pátrání podařilo vypátrat hledaného muže z České Lípy. 

18. prosince loňského roku měla českolipská policie napilno. Ve večerních hodinách tam v okolí ulice Zoubkova operativci prováděli šetření po muži, na něhož byl vydán příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody.

Krátce před příjezdem policie měl ale muž vyskočit z okna v přízemí panelového domu a utéct. Jelikož policie tušila, že by se hledaný mohl zdržovat stále v okolí domu, byl na místo povolán psovod, podpraporčík Michal Byrtus, a to se svým služebním psem. 

„Brunovi jeho práci ztěžovaly pachy dalších osob, psů a nárazové zvuky vybuchující zábavní pyrotechniky v okolí,“ okomentovala nasazení psa liberecká policejní mluvčí Klára Jeníčková.

Pátrání nebylo snadné. Kolem domu, odkud muž uprchl, se nachází hustý travnatý povrch, křoviny a lesní porost, kde se hledaný mohl skrývat. Když celá akce vypadala, že skončí neúspěchem, upozornil Bruno silným vrčením na přítomnost cizí osoby. Psovod Byrtus posvítil do blízkého keře, kde našli muže odpovídajícího popisu hledaného.

„Ten navíc uvedl, že o příkazu k dodání do výkonu trestu odnětí svobody ví a utíkat před policisty už nebude. Muž byl předán policistům z Obvodního oddělení Česká Lípa k dalším úkonům,“ dodala k případu mluvčí. 

Video  Policejní pes Rufus v akci  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

MADONNA ( 5. ledna 2024 17:44 )

Šikovnéééj Bruník

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání