Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Středoškolák ve Stochově vyhrožoval spolužákům: Zatkla ho policie

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Blesk: Václav Burian)
Autor: jel - 
5. ledna 2024
11:38

Nepříjemný incident se odehrál na Střední škole služeb a řemesel ve Stochově na Kladensku. Osmnáctiletý žák tam vyhrožoval spolužákům. Škola se obrátila na policii. Kriminalisté mladíka ve středu 3. ledna zadrželi a následně obvinili z nebezpečného vyhrožování.

Na střední škole zasahovali kriminalisté ve středu 3. ledna. „Podle prvotního oznámení tam měl osmnáctiletý mladík hrozit ústně spolužákům blíže nespecifikovanými výhrůžkami,“ sdělila Blesku policejní mluvčí Michaela Richterová. Dodala, že policisté mladíka zadrželi, umístili do cely předběžného zadržení a obvinili z nebezpečného vyhrožování. „Po procesních úkonech byl propuštěn na svobodu, protože nebyly shledány důvody pro vazbu,“ uzavřela mluvčí.

V médiích se původně objevila informace, že mladík vyhrožoval spolužákům nožem. To však policejní mluvčí popřela. 

Vyjádření k události na webových stránkách zveřejnila také ředitelka školy Jaroslava Pichová. „Těsně před vánočními prázdninami jsme se dozvěděli, že v jedné třídě se vyskytuje žák, který ostatním spolužákům vyhrožuje, z čehož mají strach,“ napsala ředitelka s tím, že informovali policii, která zmíněného studenta zadržela.

„Nikde ve škole se v té době nevyskytoval nůž ani žádná jiná zbraň, s výjimkou služebních zbraní Policie ČR! “ doplnila Pichová s tím, že bezpečnost žáků škola nepodcenila. Zároveň se ohradila proti zveřejnění zpráv o noži. „Zároveň prohlašuji, že nikdo z šiřitelů fám a nesmyslných dezinformací školu nekontaktoval, aby si ověřil lži, které následně zveřejnil,“ uzavřela ředitelka své vyjádření.

Video  Pražští policisté obvinili z nebezpečného vyhrožování cizince. Ten vytáhl nůž na jednoho ze zaměstnanců hotelu na Žižkově. (leden 2023)  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

UFO1 ( 6. ledna 2024 09:13 )

Hm, je dobré zveřejňovat zásahy policie? Je dobré zvyšovat hysterii? Není dobré zaměřit se na podstatu?
zrušit kořeny zla- změnit morálku,jak když morálku tvoří Jureckove a spol., změnit principy chování,jak když vládne arogance zesměšňování a potlačování projevu,pojmy dezo­lát,de­zinfor­mace, změnit náladu ve společnosti,jak když začíná vládnout strach, pečlivě budovaný,misto vřelého slova, uklidnění
a podpory nastoleny apely, výzvy...

verka1 ( 5. ledna 2024 12:29 )

Nešiřte lži!! Lidé si něco v hlavě vymyslí a napíší a už to jede, jedna paní povídala.
Když nic o případu nevím, tak si nevymýšlím!!
Tento chlapec vyhrožoval spolužákům, nějaký namachrovany bl.b.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání