Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Horor na Přerovsku: Čtyři mrtví! Trojnásobná vražda a sebevražda?

Aktualizováno -
16. dubna 2023
11:21
Autor: rc, inf, ČTK - 
16. dubna 2023
08:30

Tragická událost otřásla přerovskou obcí Olšovec. Policisté tu našli čtyři lidi bez známek života. Zemřeli násilnou smrtí, policie však oznámila, že veřejnosti žádné nebezpečí nehrozí. Mezi mrtvými byl totiž i pravděpodobný pachatel, který měl povraždit členy vlastní rodiny.

K tragédii došlo před desátou hodinou večerní v sobotu. Policisté na sociální síti Twitter informovali, že kriminalisté v obci na Přerovsku prověřují závažný trestný čin. „Ve věci probíhají standardní úkony trestního řízení, veřejnosti nehrozí žádné nebezpečí,“ uvedli s tím, že bližší informace poskytnou, jakmile to bude možné.

„Případ prověřujeme pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. Tragická událost si vyžádala čtyři lidské životy, včetně života podezřelého muže. Okolnosti, stejně jako motiv činu, jsou předmětem dalšího šetření,“ napsali na Twitteru v neděli ráno.

Tragická událost se odehrála v obci Olšovec, která má zhruba 500 obyvatel. Podle redaktora aktu.cz policejním technikům trvalo několik hodin, než místo zadokumentovali a nafotili. Zatím není jasné, jak oběti zemřely, v obci se údajně spekuluje o střelných zraněních. Podle informací deníku MF DNES šlo o rodinnou tragédii. Muž měl údajně zavraždit členy své rodiny a následně spáchat sebevraždu.

Starosta Olšovce Antonín Folter v neděli ČTK řekl, že sobotní násilnou smrt čtyř lidí nebude komentovat. „Jsme malá obec a je to pro nás všechny obrovská tragédie. Byl jsem tam celou noc, co to policie vyšetřovala. Opravdu to nebudu komentovat, nezlobte se,“ uvedl Folter.

Ráno v malé obci nedaleko Hranic na Přerovsku vládl klid a nic nenasvědčovalo tomu, že v sobotu večer násilnou smrtí vyhasly čtyři lidské životy, zjistil na místě zpravodaj ČTK. Sobotní tragickou událost v 10:00 připomnělo stručné smuteční hlášení obecního rozhlasu, ze kterého vyplývá, že při ní zemřel 77letý obyvatel obce. Další tři mrtví podle informací ČTK nepocházeli z Olšovce.

V Olomouckém kraji jde o druhý případ vraždy v letošním roce. Loni policisté v regionu evidovali 13 vražd, z toho pět ve stadiu pokusu a jedna ve stadiu přípravy.

Jedna z loňských vražd měla tři oběti, šlo o případ v Kostelci na Hané na Prostějovsku. Obžalovaný muž se za ni již zodpovídá před soudem. Krajský soud v Brně mu nedávno uložil doživotní trest. Tehdy devětadvacetiletý muž zavraždil bratra, sestru a otce. Muž se k činu přiznal, uvedl, že nenávist zvítězila. Ve čtyřech loňských případech šlo o vraždy mezi členy rodiny. Ve zbylých skutcích pak šlo o osoby, které se vzájemně znaly, nebyly však v příbuzenském vztahu.

Video  Pražští policisté během neděle zachránili dva lidské životy. (2. duben 2023)  - Policie České republiky
Video se připravuje ...

verka1 ( 16. dubna 2023 12:25 )

Vladislave, máš úplnou pravdu 👍

naidka ( 16. dubna 2023 11:26 )

Politické pořady a masáže vzbuzují v lidech podobné emoce - bezmoc a beznaděj.

verka1 ( 16. dubna 2023 10:30 )

Ukrajinci potřebují pomoc, ale jen do určité míry, pak se vše zneužívá. Ukončení války v nedohlednu. Všechno se svádí na Ukrajinu a proto se rapidně zdražilo. Ceny letí nahoru a kvalita potravin dolů.

Jirik-ta ( 16. dubna 2023 10:12 )

Jirik-ta ( 16. dubna 2023 10:12 )

nenávist k Rusákům, útlý covid pas atd. jde to s námi z kopce

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání