Společné chlastání několika mužů se nepěkně zvrhlo v bytě jednoho z nich. „Jeden z mužů měl osočit druhého, se kterým se z minulosti znal, z jistého protizákonného jednání a posléze na něj silou velké intenzity zaútočit,“ popsala policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Útok byl neskutečně brutální. „Ve chvíli, kdy ležel na zemi, ho měl mladší muž napadnout údery do obličeje, opakovaně kopat i našlápnout na krk,“ uvedla policistka. Kumpáni napadeného zavolali záchranáře.

Musel vystřízlivět

Ti napadeného našli na zemi v kaluži krve. Ihned zahájili oživování. „Přestože se podařilo přechodně obnovit činnost srdce, došlo opět k zástavě oběhu. Další snaha týmu již nevedla k úspěchu a pacient zraněním podlehl,“ uvedl záchranář Lukáš Humpl.

Namol opilého agresora policisté zadrželi na místě. „V procesních úkonech vůči němu bylo možno pokračovat až po jeho vystřízlivění,“ podotkla Soňa Štětínská. Kriminalisté bijce obvinili z vraždy, poté muž putoval do vazby. Hrozí mu 10 až 18 let basy. Od začátku roku jde v Moravskoslezském kraji už o šestou vraždu.

VIDEO: Muže (47), kterého policie obvinila z dvojnásobné vraždy ve Svitávce, pomohli vypátrat svědci.

Video
Video se připravuje ...

Muže (47), kterého policie obvinila z dvojnásobné vraždy ve Svitávce, pomohli vypátrat svědci. PČR